Zorlukları aşar birlikte kazanırız

Rusya'dan gelen hükûmet heyeti ve iş insanları, Vatan Partisi'nin düzenlediği "Türkiye-Rusya Altın Fırsatlar Buluşması"nda Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. İki ülkenin iş insanları "Ekonomik zorluklardan birlikte çıkarız" mesajı verdi.

Zorlukları aşar birlikte kazanırız

Zorlukları aşar birlikte kazanırız - Resim : 1

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Federasyonu Moskova Hükümeti Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin onuruna akşam yemeği verdi. Toplantıda iş insanları, kamu bankalarının Rus ödeme sistemi MİR'den ayrılma iddiaları, milli paralarla ticaret başta olmak üzere ekonomik ilişkilerin nasıl derinleştirilebileceğine dair çözüm önerilerini konuştu.

PERİNÇEK: "BU MASADAKİLER TARİH YAPACAK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Perinçek, Rusya ve İran'a yaptırımların Türkiye'yi de hedef aldığını söyledi. Perinçek, "Biz Rus ve Türk milletleri ise, zorluklardaki devrimci çözümü görmüş ve büyük zorluklardan devrimlerle çıkmışızdır. Masa çevresinde toplanan bizler yine tarih yapacağız. Burada devletlerimiz ve milletlerimizin ufkunu açmak için buluştuk." dedi. 

ÇERYOMİN: "YOL YÜRÜRSEN BİTER, HAYDİ YOLA ÇIKALIM!"

Rus Bakan Sergey Çeryomin, iki ülkenin sorunlarının benzer olduğunu söyledi. Çeryomin, "Rusya'nın ihtiyacı olan her şey Türkiye'de var, Türkiye'nin ihtiyacı olan her şey Rusya'da var. Ekonomik ilişkilerimizin hacmini yıl sonuna kadar iki katına çıkarabiliriz. Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akımı iş birliğimizin boyutunu gösteriyor. Türk şirketleri rahat çalışma olanağı bulacaklar." ifadelerini kullandı. 

BURAVOR: "İYİ DOST KÖTÜ GÜNDE BELLİ OLUR"

Rusya Başkonsolosu Andrey Burarov, Kurtuluş Savaşı'nda çekilen fotoğrafa dikkat çekti. Burarov, "Bu fotoğraf yardımlaşmamızın simgesidir. Aynı bölgedeyiz, sorunlarımız aynı. Beraber olmak zorundayız. Önümüzdeki kuşaklar bu birlikteliğimizden istifade edecek." diye konuştu. Rus konsolos, sözlerini Türkçe, "İyi dost kötü günde belli olur." atasözüyle tamamladı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'de toplantıyla ilgili Aydınlık Gazetesi'nde bir yazı kalem aldı.

Türk Rus iş dünyasının buluşması şu cümlelerle başladı: Rusya'nın neye ihtiyacı varsa Türkiye'de var, Türkiye'nin neye ihtiyacı varsa Rusya'da var!

Kollar sıvandı, konuşmalar başladı:

Doğu Perinçek çerçeveyi çizdi, Moskova Hükûmeti Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin, “Biz hazırız.” yanıtını verdi. Başkonsolos Andrey Buravov da “Hızlı ve pratik olalım.” dedi, kâğıt kalemi eline alarak yapılacakları yazmaya başladı.

Masanın bir yanından “ Tıp ürünlerini hemen ulaştırabiliriz, ilaç üretiminde güçbirliği yapalım.” sesi yükseliyor, diğer yandan “Turizmde daha büyük hedefler koyabiliriz.” önerisi geliyor...

Büyük kare masanın bir köşesinden “Tekstil sektörü hazır. Moskova'da bize yer gösterin.”, diğer köşesinden “Cep telefonu üretelim. Mühendislerimiz görev bekliyor!” teklifi yapılıyor...

Sebze meyve ihracatının öncü isimleri, “Bu limanlar yetmez, yeni limanlar lazım.” dediğinde Rus heyeti, Türk iş insanlarının atak tutumunu kafalarını sallayarak onaylıyor...

Katılımcı heyet konuştukça yeni görevler belirleniyor: Vize sorunlarını çözelim, kültür fuarları kuralım, Türkçe-Rusça dil kursları açalım!

Öneriler havada uçuşurken Şırnak'tan Beşir Tatar gür sesiyle dikkatleri bölgesine çekiyor: Terörü ezdik. Rusları Şırnak'a bekliyoruz!

Hemen arkasından toplantıya Van'dan katılan Akile Çevik, “Bizde de deniz var!” diyerek yaşadığı ilin güzelliklerinden bahsediyor. “Van gölü değil denizi” cümlesinin altını çizerek...

Tramvay, metro, troleybüs üreticisi bir Türk iş insanı maharetlerinden bahsederken Rusya'nın Komi bölgesinden gelenler topraklarının zenginliğini anlatıyor...

“Rusya soğuk; çarşaf, yorganlar, hatta isterseniz en kalitelisinden havlular hazır.” teklifine “Bizde sadece doğalgaz yok. Gelin madenlerimizi birlikte çıkaralım.” önerisiyle karşılık geliyor. Kısacası; ekonomik atılımın titizlikle planlandığı, herkesin merak ve ilgiyle dinlediği görkemli bir toplantıya imza atıldı.

Bu planlar yapılırken Türk kamu bankalarının MIR sisteminden çekildiği haberi salona ulaştı.

O haber kapıdan içeri alınmadı!

Perinçek ve Çeryomin, “Yol, yürürsen biter. Haydi yola çıkalım.” cümleleriyle toplantıyı bağladı.

Dizleri titreyenlerin ayakta kalamayacağı günlerdeyiz. Vatan Partisi dik durdu, eğilmeyenleri topladı ve bir kez daha çözüm üretti!

türkiye vatan partisi Doğu Perinçek Bir Altın Fırsatlar toplantısı