Soylu'dan Demirtaş'a sert tepki: "O kadar iğrençsin ki..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Soylu, terör örgütü propagandası yapmaktan hükümlü bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'deki olaylarla ilgli yaptığı açıklamayı alıntılayarak, "O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan Demirtaş'a sert tepki: "O kadar iğrençsin ki..."

Mersin'de polisevine PKK'lı teröristlerce saldırı gerçekleşmiş ve bir polis şehit olmuştu. Konuyla ilgili siyasilerden peş peş baş sağlığı mesajı gelmişti. Bu mesajlardan en dikkat çekeni, terör örgütü propagandası yapmaktan hükümlü bulunan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklaması oldu. Demirtaş, açıklamasında PKK terör örgütünün adını anmazken, yuvarlak ifadeler kullanmakla yetinmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabında Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını alıntılayan Bakan Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- Katil Demirtaş! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır...

Mersin pkk saldırı terör oldu Bir