KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ÖABT sınav yeri sorgulama ekranı!

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yani KPSS ÖABT sınavının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Öğretmen kadrolarına atanacakların gireceği sınavın takvimi yayınlandı. Peki KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? KPSS ÖABT sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ÖABT hangi gün, saat kaçta? KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı mı? İşte KPSS ÖABT sınav yeri sorgulama ekranı!

KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ÖABT sınav yeri sorgulama ekranı!

KPSS lisans sınavı, 24 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adaylar ise Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olan ÖABT’ye odaklanmış durumda.

Bu sınavlara girmesi gereken adaylar KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yani KPSS ÖABT sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor.

Peki KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? KPSS ÖABT sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ÖABT hangi gün, saat kaçta? KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı mı? İşte KPSS ÖABT sınav yeri sorgulama ekranı!

KPSS ÖABT NE ZAMAN? KPSS ÖABT SAAT KAÇTA? KPSS ÖABT SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI

KPSS ÖABT sınavı için giriş belgeleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden alınabilecek.

Bu sınava, Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuru yapmak isteyen adaylar için gerekli bir sınavdır. Öğretmenlerin alanlarına bağlı ÖABT’ye katılmaları zorunludur.

KPSS ÖABT NEDİR?

KPSS ÖABT sınavında adaylara sınıf öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi için 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru ve diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru yer alacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adaylar, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmesi gerekir.

KPSS ÖABT 2022 NE ZAMAN?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

KPSS ÖABT SINAV YERLERİ SORGULAMA!

2 Ekim 2022’de uygulanacak ÖABT sınavı giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Bir eylül KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi öğretmenlik alan bilgisi testi kpss öabt