İsrail Ankara Büyükelçisi atandı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Maslahatgüzar Irit Lillian'ın Ankara Büyükelçisi olarak atanmasına karar verdi. İsrail hükümetinin kararı onaylaması ve Türkiye’nin güven mektubunu kabul etmesinin ardından Lillian, Ankara’ya elçi olarak atanacak.

İsrail Ankara Büyükelçisi atandı

Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos’ta karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı. İki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesinde yeni bir adım atıldı. İsrail’in Ankara’ya atayacağı büyükelçinin ismi belli oldu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı temsilciliklerdeki diplomat atamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komitesi’nin Irit Lillian'ı Ankara Büyükelçisi olarak atanmasına karar verdiği duyuruldu.

Lillian, 2021’den bu yana Ankara’da maslahatgüzar olarak görev yapıyordu.

Irit Lillian’ın resmi olarak atanması için İsrail hükümetinin kararı onaylaması gerekiyor. Ardından da Türkiye'den onay istenecek. Lillian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a güven mektubu sunduktan sonra resmen İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlayacak.

İsrail’in büyükelçi ismine karar vermesinin ardından Türkiye’nin Tel Aviv’e atayacağı büyükelçiyi duyurması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türkiye’nin atayacağı büyükelçi netleşti. Büyükelçiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın zamanda sunulacak. Erdoğan’ın kararnameyi imzalamasının ardından Türkiye de İsrail’e büyükelçi atayacak.

İki ülkenin liderleri bu hafta New York'ta bir görüşme de yapacak.

ankara türkiye erdoğan Bir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan türkiye israil türkiye israil ilişkileri türkiye israil son dakika türkiye israil anlaşma türkiye israil konsolosluğu türkiye israil büyükelçiliği