Erdoğan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuştu

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde toplandı. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 10 yıldır sahip olduğumuz Diyalog Ortağı statümüz sayesinde burası Asya'ya açılan pencerelerimizden biri haline gelmiştir." dedi.

Erdoğan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuştu

Şanghay İşbirliği Örgütü ( ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde toplandı. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Son 10 yıldır sahip olduğumuz Diyalog Ortağı statümüz sayesinde burası Asya'ya açılan pencerelerimizden biri haline gelmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca bölgesel barışa vurgu yaparak,"Amacımız insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci bir diplomasi anlayışı ile bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu ile batı arasındaki köprü konumumuz emsalsiz imkanlar sunuyor. Güvenlikten ekonomiye, enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme her alanda iş birliğine hazırız" dedi.

erdoğan cumhurbaşkanı Bir son Özbekistan ŞİÖ Şanghay Semerkant Erdoğan Şanghay