Masterchef karadut şerbeti nasıl yapılır? Karadut şurubu tarifi nedir? Karadut şerbeti faydaları nelerdir?

Masterchef karadut şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Karadut şerbeti faydaları nelerdir?

Masterchef karadut şerbeti nasıl yapılır? Karadut şurubu tarifi nedir? Karadut şerbeti faydaları nelerdir?

TV 8 ekranlarında bu akşam yayınlanan Masterchef bölümünde şefler, yarışmacılardan Karadut şurubu yapılmasını istedi. Peki Karadut şurubu için malzemeler nelerdir, nasıl yapılır?

KARADUT ŞURUBU TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg taze karadut 
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 2 litre su
  • yarım limon suyu

KARADUT ŞURUBU TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Karadutlar, ezilmeden yıkanıp tencereye alınır.
  • Üzerine şekeri ilave edin. 1.5-2 lt kadar su ilave edip karıştırın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın ve 15- 20 dakika kadar kaynatın. Ara ara karıştırın.
  • Sürenin sonunda limon suyunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
  • Ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekleyin ve ince bir elekten geçirin. Bu aşamada spatula ile bastırarak posasını daha rahat çıkartabilirsiniz.
  • Karadut şurubunu buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edebilirsiniz.

KARADUT ŞURUBU FAYDALARI NELERDİR?

  • Genelde kırmızı meyvelerde bulunan flavonoid içeriği ile kalp sağlığının ve hücre yapısının korunmasında etkin rol oynar.
  • Mide salgılarını arttırıcı özelliklere sahip olan karadut şurubu gastrit gibi mide rahatsızlıklarına karşı birebirdir.
  • Potasyum, manganez, demir ve bakır gibi mineraller açısından zengin olan karadut şurubu kan hücrelerinin sağlığını korur ve destekler.
  • Karadut şurubunu yaz mevsimi boyunca tüketen kişilerde UVA ve UVB ışınlarına karşı doğal bir cilt koruması gelişir.
  • Özellikle E ve K vitaminleri açısından değerlendirildiğinde ise hem kanın pıhtılaşmasını hem de kemik gelişimini sağlaması açısından önemli bir yere sahiptir.
  • Rengi ve bileşenleri sayesinde kanser önleyici etkilere sahip olduğu görülür.
  • Yaşlanmayı geciktirici özelliklerinin yanı sıra tam bir antioksidan deposudur.
  • Vücutta bulunan çeşitli bakteriler ile savaşan karadut suyu sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsak parazitlerinin atılmasını da sağlar.
  • Bağırsakların hızlı ve düzenli bir şekilde çalışmasına destek olan karadut suyu kabızlık sorunu yaşayan kişilere de olumlu sonuçlar verir.
  • Şurup dışında kalan posa cilde sürüldüğünde botox etkisi göstererek kırışıklıkları önler.
  • Cildi aydınlatan karadut şurubu düzenli tüketimde yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir.
Bir masterchef Karadut şerbeti