Masterchef balık çorbası nasıl yapılır? Balık çorbası tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Masterchef balık çorbası nasıl yapılır? Balık çorbası malzemeleri nelerdir?

Masterchef'te bu kaşam yayınlanan bölümünde şefler, yarışmacılardan "Balık çorbası" yemeğini yapmasını istedi. Peki Balık Çorbası tarifi nedir?
BALIK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 250 gr haşlanmış balık
- 6 su bardağı balık suyu+4 bardak su (200 ml)
- 1 büyük kuru soğan (yarısı haşlamada yarısı çorbada)
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük kereviz
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1-2 limon suyu
TERBİYESİ
- 2 çay bardağı süt veya 200 ml krema
- 2 yumurta sarısı
- 1 silme çorba kaşığı un
ÜZERİNE
- Kıyılmış maydanoz
BALIK ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Balık çorbasında palamut, levrek veya kırlangıç kullanılır.
- Balık üzerini kaplayıncaya kadar suya koyulup 1 soğan ilavesiyle haşlanır.
- Haşlanan balık süzgeçle süzülür.
- Balık soğuyunca kılçıkları ve derisi ayıklanır, küçük didilir, bir kenara alınır.
- Çorbanın pişeceği tencerede zeytinyağı da yarım soğan ve sarımsak incilterek az kavrulur.
- 6 bardak balık suyu ve 4 bardak su ilave edilir.
- Kaynayan suya küçük küpler halinde doğranmış kereviz, havuç ve patates katılır.
- Tuz karabiber ve limon suyu ilavesiyle haşlamaya bırakılır. Haşlanırken balıklar da ilave edilir.
- Sebzeler pişince altı kapatılır.
- Terbiye malzemesi derin bir kasede pürüzsüz hale getirilir ve alıştırarak çorbaya ilave edilir, bir iki taşım kaynatılır.
- Servis sırasında kıyılmış maydanoz kullanılabilir.