Sosyal konut projesine nasıl, nereden başvuru yapılır? Başvuru tarihinde son gün ne zaman? Hangi illere yapılacak?

Türkiye genelinde yapılacak olan TOKİ sosyal konutları ile dar gelirlilerin ev sahibi yapılması planlanıyor. Peki, 2022 TOKİ başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Başvuru tarihinde son gün ne zaman?

Sosyal konut projesine nasıl, nereden başvuru yapılır? Başvuru tarihinde son gün ne zaman? Hangi illere yapılacak?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal  konut projesinin tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 250 bin TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri, şartları ve konut fiyatlarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TOKİ UCUZ KONUT AÇIKLAMASI

Beştepe'de TOKİ sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımı. Ülkemizin her yerinde, yüz binlerce yeni sosyal konutun, konut arsasının ve iş yerinin inşa sürecini başlatıyoruz.

Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek sosyal konut projesinin  ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Amacımız, ilk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Hedefimiz 81 il ve tüm ilçelerimizde 2023-28 arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Projemizin ve yapılacak konut/işyerlerinin ismini "İlk Evim, İlk İşyerim" olarak belirledik. Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Çarpan etkisiyle 2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak  bir projeyi paylaşıyoruz" ifadeleirini kullandı.

TOKİ BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14  Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

TOKİ Sosyal Konut Projesi, 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliecek.

TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ İLLERDE?

TOKİ evleri 81 ilde, arsalar ise 7 bölgede olacak. En fazla konut İstanbul’a yapılacak. TOKİ iller şu şekilde;

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

erdoğan cumhurbaşkanı Konut Bir ilk eylül toki sosyal konut sosyal konut projesi sosyal konut projesi başvuru toki sosyal konut projesi sosyal konut projesi toki başvuru toki başvuru tarihi toki ucuz konut toki sosyal konut projesine nasıl başvurulur sosyal konut projesine kimler başvurabilir sosyal konut projesi ücretleri sosyal konut projesi ne zaman başlıyor sosyal konut projesi toki