Putin: "Bizim askerlerimiz orada, kendimize mi saldırı yapacağız?"

Rusya Devlet Başkanı Putin, Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nda konuştu. Putin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Zaporijya Nükleer Santrali’ne ilişkin hazırladıkları rapora da değinerek, “Her ne kadar ABD ve Avrupa’nın baskısı altında santrale yönelik saldırıların Ukrayna tarafından geldiğini söyleyemeseler bile UAEA raporuna güveniyorum. Bizim orada askerlerimiz var kendimize mi saldırı yapacağız? Saçmalık." ifadesini kullandı.

Putin: "Bizim askerlerimiz orada, kendimize mi saldırı yapacağız?"

Putin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Zaporijya Nükleer Santrali’ne ilişkin hazırladıkları rapora da değinerek, “Her ne kadar  ABD ve Avrupa’nın baskısı altında santrale yönelik saldırıların  Ukrayna tarafından geldiğini söyleyemeseler bile UAEA raporuna güveniyorum. Bizim orada askerlerimiz var kendimize mi saldırı yapacağız? Saçmalık." ifadesini kullandı.

Rusya'nın, Batı'nın ekonomik, finansal ve teknolojik saldırganlığıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Putin, şöyle konuştu:

- Rusya'nın döviz ve finans piyasaları istikrar kazandı, enflasyon düşüyor. İşsizlik oranı yüzde 4'ün altında, tarihi düşük seviyede. Girişimciler de dahil olmak üzere ekonomiye ilişkin tahminler ve değerlendirmeler artık çok daha iyimser. Ekonomik durum genel olarak istikrar kazandı. Ancak tabii ki bazı sektörlerde ve bölgelerde, ülkedeki bazı işletmelerde, özellikle de Avrupa'ya ihracat yapan veya ürünlerini oraya tedarik edenlerde sorunlar görüyoruz.
abd rusya Ukrayna Putin avrupa batı putin zaporjiya putin zaporjiya açıklaması putin zaporjiya dolaşma putin zaporjiya açıklama putin zaporjiya da