Eylül ayı kira artış oranı ne kadar?

Enflasyon rakamlarının ardından eylül ayı kira artış oranı ne kadar? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Eylül ayı kira artış oranı ne kadar?

Enflasyonun ardından hem ev sahipleri hem de kiracılar, Eylül ayı kira artış oranını merak etmeye başladı.

Kira zamları Enflasyon (TÜFE) rakamlarının 12 aylık ortalaması baz alınarak belirleniyor. TÜİK, Ağustos ayı enflasyon oranlarını açıklandı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Eylül ayı kira artış oranı da belli oldu. Haziran ayında yapılan düzenlemeye göre yenilecek kira sözleşmelerinde artış, bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek. 

TÜİK, Ağustos ayı enflasyon oranlarını açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Eylül ayı kira artış oranı da belli oldu. Haziran ayında yapılan düzenlemeye göre yenilecek kira sözleşmelerinde artış, bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek. Ancak kira artış oranıyla ilgili getirilen kısıtlama nedeniyle 12 aylık enflasyon oranının yüzde 25'in üzerinde olması halinde kira zammı yüzde 25'te sınırlandırılıyor.  

Ağustos ayına göre 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 54,69 yani yüzde 25'in üzerinde gelmesi nedeniyle kira zammında Eylül ayı üst sınırı yüzde 25 olacak. 4 bin TL kira ödeyen bir kiracı ile ev sahibi sözleşmeyi 5bin TL ile yenileyecek.

enflasyon Bir eylül kira fiyatları kira artış oranı ne kadar