Masterchef boyoz tarifi | Masterchef boyoz malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Boyoz nasıl yapılır? Boyoz için gerekli malzemeler nelerdir? Boyoz nasıl yapılır? İşte tarifi...

Masterchef boyoz tarifi | Masterchef boyoz malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Boyoz, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. İzmir Boyozu adıyla coğrafi işaret almıştır.

BOYOZ MALZEMELERİ

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 

BOYOZ NASIL YAPILIR?

  • Elediğiniz unu derin bir karıştırma kabı ya da mutfak tezgahı üzerine alın.
  • Toz şeker ve tuz ilave ettiğiniz una azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • 10-15 dakika kadar sürekli yoğurduğunuz hamurdan kulak memesi yumuşaklığından bir parça daha sert olacak bir hamur hazırlayın.
  • Üzerini streç filmle kapladığınız hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin.
  • Dinlenen hamuru rulo şeklinde açtıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur bezeleri hazırlayın.
  • Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamur bezelerini oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletmeye devam edin.
  • Dinlenen hamurları merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın. Üzerlerini ayçiçek yağıyla yağladığınız hamurları, üst üste koyduktan sonra olabildiğince ince bir hal alana kadar açın.
  • Yağlı hamurları açma işlemini mümkünse mermer bir tezgah üzerinde yapmanız hamurları açma işlemini oldukça kolaylaştıracaktır.
  • Üst üste dizdikten sonra incecik açtığınız yağlı hamur katlarını, zarf şeklinde katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız yağlı hamur rulosunu oda sıcaklığında son kez 20 dakika kadar bekletin.
  • Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Dinlenen yağlı hamurdan 3-4 cm. büyüklüğünde hamur parçaları kesin.
  • Elinizde hafifçe yuvarladığınız hamur parçalarının orta kısımlarına baş parmağınızla bastırdıktan sonra fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Fırının orta katında üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz boyozları sıcak olarak bekletmeden servis edin.
izmir Bir son MasterChef masterchef boyoz tarifi