Vegan beslenme çocuklar için zararlı mı, yararlı mı?

Son dönemlerde popülerleşen vegan beslenme ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Vegan beslenmedeki yeni tartışma konusu ise bu beslenmenin çocuklar için uygun olup olmadığı. Peki vegan beslenme çocuklar için zararlı mı? Vegan beslenme çocuklar için yararlı mı? Detaylar haberimizde...

Vegan beslenme çocuklar için zararlı mı, yararlı mı?

Dünyada gittikçe popülerleşen ancak aynı zamanda daha da tartışılmaya başlanan vegan beslenme insan sağlığı konularının başında geliyor.

Vegan beslenme ile ilgili ortaya çıkan tartışmalardan sonuncusu ise, bu beslenme türünün çocuklar için uygun olup olmadığı.

Vegan beslenmenin çocuklardaki etkisi üzerine günümüze kadar pek çok araştırma yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor.

Fakat bugüne kadar yapılan araştırmalar, vegan olmayan çocukların ergenliğe daha erken girdiğini ve daha çabuk büyüdüğünü ortaya koymuştu. Zeka gelişimiyle ilgili bir araştırmaysa vegan çocukların zeka seviyesinin daha yüksek olduğunu göstermişti.

Öte yandan özellikle doğuştan vegan olan çocuklar üzerinde yapılan bir diğer araştırma, A ve D vitaminlerinin bu çocuklarda eksik olabileceğini göstermişti.

Vegan beslenme ve çocuklar hakkında daha fazla araştırmanın yapılması, bu soruya kesin bir cevabın verilmesi için elzem durumda.

Şu durumda vegan beslenmenin çocuklar için tamamen faydalı ya da zararlı olduğunu söylemek oldukça yanlış olur. Özellikle bebeklerdeki durum hakkında ise şu aşamada bir yorum yapılamaz.

Bir çok