SPK nedir? SPK açılımı nedir? SPK lisansı nasıl alınır?

Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'nin finansal düzenleyici ve denetleyici kurumudur. Kurulu, Türkiye Maliye Bakanlığı tarafından atanmaktadır. Peki, SPK nasıl alınır? detaylar haberimizde...

SPK nedir? SPK açılımı nedir? SPK lisansı nasıl alınır?

SPK yani Sermaye Piyasası Kurulu, mali özerkliğe sahip bir kuruldur. Buna ek olarak idare gücünü de elinde bulundurur. Serbest piyasalar için denetleyici ve düzenleyici bir güç olarak bilinir. 1981 yılında alınan karar sonucunda, Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca kurulmuştur.

SPK lisansı ise Sermaye Piyasası Kurulu’nun, yatırım danışmanlarına zorunlu kıldığı belgedir. Finansal okuryazarlığı kuvvetli, alanında uzman ve yatırım tavsiyesi verebilecek adayları belirler. SPK belgesi, bizzat Sermaye Piyasa Kurulu tarafından verilir. İnternet üzerinden yapılan sınavlara girerek, 70 ve üzeri puan alan kişiler SPK lisansı almaya hak kazanır.

SPK LİSANSI NEDİR?

SPK lisansı, bizzat Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen bir belgedir. İnternet üzerinden yapılan dersler ve sınavların sonucunda adaya verilir. SPK lisansını almak için üniversite mezunu olmak yeterlidir. Sermaye Piyasa Kurulu’nun internet sitesine giriş yaparak, gerekli adımlar takip edilebilir.

SPL başvuru sistemi üzerinden SPK sınavına girilebilir. Adayın sınavlardan başarılı olması sonucunda, finansal okuryazarlığı teyit edilir. Böylece SPK lisansına sahip aday danışmanlık, yatırım danışmanlığı ve fon yöntemi yapabilir.

SPK LİSANSI NE İŞE YARAR?

Kişiler SPK belgesi başvurusu yapmadan önce SPK lisansının ne işe yaradığını araştırır. SPK belgesi yatırım danışmanlığı, serbest piyasada çalışma gibi haklar elde etmeyi sağlar. Bu görevlerde rol almak isteyenler SPK belgesi almaya çalışır.

SPK nedir SPK açılımı nedir spk başkanı spk açılımı