Erdoğan: "Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü programında konuştu. Konuşmasında Malazgirt Zaferi'nin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız, daima gönül dünyamızda ve zihnimizde yaşatacağız" dedi.

Erdoğan: "Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız"

Türk tarihinde pek çok zafer varken Malazgirt'in üzerinde bu kadar çok durmalarının, gençlere bu zaferi anlatmak için çaba göstermelerinin bir sebebi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt, milletimizle birlikte tüm İslam dünyasının, Müslümanların da bir zaferidir. Malazgirt bu coğrafyada kazandığımız diğer tüm zaferlerin ilk adımıdır, anasıdır, bereketli kaynağıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halide Nusret'in, Malazgirt'in bu vasfını "Atlanmış, pusatlanmış erleri sanki yeldi. Nal sesleri bir zafer marşı gibi yükseldi. Şimşek şimşek hızlandı, zulmü, zulmeti deldi. Her savaşa benzemez bu bir kutsal savaştı. Ay parçası yiğitler hak yolunda savaştı." dizeleriyle anlattığını aktardı.

Malazgirt Zaferi'nden sadece 3-4 yıl sonra kurulan Anadolu Selçuklu Devleti'nin, 228 yıl sonra kurulan Osmanlı'nın, 852 yıl sonra kurulan Cumhuriyet'in hep bu zaferin meyveleri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri söyledi:

- Şayet Sultan Alparslan, Anadolu kapılarını bir daha kapanmamak üzere bize açmamış olsaydı, bu coğrafyadaki küçük gruplar halinde süregelen varlığımızı ebedi kılabilir miydik, bilmiyorum. İşte bunun için Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız, daima gönül dünyamızda ve zihnimizde yaşatacağız. Ecdadın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini biliyoruz.
erdoğan cumhurbaşkanı türk cumhurbaşkanı erdoğan ilk çok malazgirt zaferi erdoğan Malazgirt Zaferi recep tayyip erdoğan malazgirt recep tayyip erdoğan malazgirt konuşması muş malazgirt recep tayyip erdoğan malazgirt erdoğan bahçeli erdoğan malazgirt konuşması erdoğan malazgirt tayyip erdoğan malazgirt şiiri erdoğan malazgirt atatürk