Mereng nasıl yapılır? Mereng tarifi nedir?

Pastanelerde, misafirliklerde ikram tabaklarında sıklıklı görülen tatlı çeşiti mereng, halk arasında "köpük", "beze" olarak bilinmektedir. Mereng, tüketin bir tür kurabiye çeşitidir.

Mereng nasıl yapılır? Mereng tarifi nedir?

Sıklıkla yapılan ve tercih edilen mereng, bir kurabiyedir. Yumurta ve pudra şeker ile rengarenk olarak yapılan mereng tüm dünyada yaygın olan bir kurabiyedir. Yaz aylarının sıcağında ise meyve ve dondurma eşliğinde sunulabilir.

MERENG NASIL YAPILIR?

Mereng için gerekli olan malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • ¼ çay kaşığı tuz

Yapılışı ise su şekilde;

• Yumurta aklarını ayırın ve bir kapta iyice çırpın.

• Yumurtalar köpük haline geldikten sonra pudra şekerini mikser çalışırken azar azar ilave edin.

• Krema kıvamına gelen karışımı sıkmak için bir torbaya dökün.

• Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra istediğiniz şekil ve boyutta tepsiye sıkın.

• Önceden 100 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişiriniz.

MERENG ÇEŞİTLERİ

Her kültürde yer alan ve severek tüketilen mereng yani bezenin 3 çeşit hali vardır. Peki, mereng çeşitleri nedir?

• 1- Fransız Merengi: Isı olmadan sadece yumurta akını ve pudra şekerini çırparak yapılır.

• 2- İtalyan Merengi: Yumurta akı ve sıvılaştırılmış şeker ile yapılır, şeker bezeyi sertleştirir. Su ve şekerin kaynatılmasıyla elde edilen şeker şurubu yumurta akına eklenir. Yapımı zor olan bir çeşididir.

• 3- İsviçre Merengi: Yumurta akı ile şeker benmari usulü karıştırılır. Karışım tamamen erimeden çırpma işlemini bırakmamak gerekiyor. Bırakılırsa yumurtanın akı pişebilir.