MasterChef çiğ börek tarifi! MasterChef çiğ börek nasıl yapılır?
Çiğ börek tarifi bugün ekranlara gelen Masterchef yeni bölümü ile birlikte gündeme geldi. Ana kadro yarışmacılarının belli olması ardından sıra yedekler kadrosunda. Peki Masterchef çiğ börek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? sorularını sizler için derledik...
Masterchef çiğ börek tarifi yayınlanan yeni bölümle birlikte izleyenlerin ilgi odağında yerini aldı. Şeflerden püf noktaları almak ve evde tarifi denemek isteyen seyirciler çiğ börek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler sorularına yanıt aramaya başladı.
ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ
Hamur için:
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 500 g un
İç için:
- 250-300 g yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) çay bardağı su
- İnce kıyılmış maydanoz (arzuya göre)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (arzuya göre)
Kızartmak için:
- Sıvı yağ (ayçiçek)
ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?
Hamur için yumurta, sirke, yoğurt, tuz yoğurma kabınıza alın.
Un ve suyu azar azar ekleyerek hamurunuzu elde edin.
Hamurunuzu çok iyi yoğurun.
Üzerin bez örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken için iç hazırlayalım, kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın, yoğurun.
En son kıymayı açmak için suyu ekleyin.
Hamuru,16 eşit bezeye ayırın, unlayın.
Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın.
Yarısına içi elinizle yayın.
İçsiz hamur kısmı, içli kısma kapatarak yarım ay şekline getirin.
Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın(kenar hafif kalın olacak)
Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arka ön çevirerek kızartın.