Masterchef çikolatalı mousse tarifi! Masterchef çikolatalı mousse nasıl yapılır?
Masterchef 2022’de bugün Mehmet, Danilo ve Somer Şef yarışmacılardan çikolatalı mus/mousse istedi. Bu kapsamda yarışmayı takip edenler de bu tatlıyı yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyerek Çikolatalı Mus tarifi ile ilgili olarak Çikolatalı Mus nasıl yapılır?
Fransız tatlılarından biri olan Chocolate Mousse (Çikolatalı Mus) MasterChef son bölümü sonrası merak konusu oldu. Peki Çikolatalı Mus ile ilgili olarak nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla yoğun şekilde araştırmalar yapmaya başladı.
ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ
MALZEMELER:
- Yarım çay bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
- 500 gram krema
- 240 gram bitter çikolata
- 2 adet yaprak jelatin
- Yarım çay bardağı buzlu su
SÜSLEMEK İÇİN:
- 80 gram beyaz çikolata
ÇİLEK SOS İÇİN:
- 1 kg çilek
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
ÇİKOLATALI MUS YAPILIŞI:
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin.
5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin.
Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin.
Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Benmari usulü eritmek: Kaynayan su dolu bir tencerenin içine konulan küçük bir kaba çikolata yerleştirilir ve bu şekilde eritilir.