Japonya’da koronavirüs sebebiyle intiharlar artıyor

Japonya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, koronavirüs (Kovid-19) pandemisi, Mart 2020-Haziran 2022 tarihleri arasında, bu dönemde beklenenden fazla 8 bin intihara neden oldu.

Japonya’da koronavirüs sebebiyle intiharlar artıyor

Japonya merkezli Kyodo haber ajansına göre pandemi olmaması durumunda beklenen rakamlara kıyasla, intihar vakalarında gözlemlenen en büyük artış yirmili yaşlardaki kadınlar arasında gerçekleşti.

Japonya’da Tokyo Üniversitesi’nde doçent olan Taisuke Nakata’nın da aralarında bulunduğu araştırma ekibi tarafından yürütülen çalışmaya göre, söz konusu dönemde 19 yaş ve altındaki kadınlar arasındaki intihar vakalarında da önemli bir artış görüldü.

Nakata, “Düzenli olmayan işlerde çalışma olasılığı erkeklere göre daha yüksek olan kadınlar, ekonomik olarak daha fazla etkilenme eğilimindeler ayrıca davranış kısıtlamaları nedeniyle gençlerin izole olma olasılıkları daha yüksek oluyor. Finansal baskı intihar oranındaki artışa katkıda bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet tarafından sunulan veriler, önceki iki yılda toplam yaklaşık 20 bin olan intihar sayısının hem 2020 hem de 2021’de 21 bine ulaştığını gösterdi. Ancak koronavirüs pandemisinin etkisi net değil.

Resmi veriler, intihar sayısının 2020 ve 2021 yıllarında yaklaşık 21.000'e ulaştığını, bu rakamın önceki iki yılda kaydedilen ve yaklaşık 20.000'e ulaşan sayıdan daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak bu vakalarda koronavirüs pandemisinin etkisi net değil.

Japonya’da, işsizlik oranı arttığında ölümlerde artış eğilimi kaydedildiği için ekonomik zorlukların intihar oranının itici faktörlerinden biri olduğuna inanılıyor.

koronavirüs japonya salgın intihar covid 19