Adnan Türkkan kimdir? Adnan Türkkan kaç yaşında?

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan'ın kim olduğu merak ediliyor? Peki Adnan Türkkan kimdir? Adnan Türkkan kaç yaşında?

Adnan Türkkan kimdir? Adnan Türkkan kaç yaşında?

Adnan Türkkan, 1983 yılında Malatya'nın Arguvan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Adnan Türkkan, liseyi Tekirdağ'da, üniversiteyi Ankara'da bitirdi.

Üniversite yıllarından itibaren toplumsal mücadelenin içine giren Adnan Türkkan, 2001-2003 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi Gençlik Kolu Başkanlığı görevini üstlendi. Adnan Türkkan, 2004 ile 2006 yılları arasında da Atatürkçü Düşünce Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Türkkan, 2006'da Türkiye’nin en büyük gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Kurucu Genel Başkanı oldu.

TGB'de uzun yıllar yöneticilik yapan Türkkan, 2011 yılında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Ergenekon-Balyoz gibi tertip davalar döneminde ve büyük Gezi Direnişi döneminde Ulusal Kanal'ın başında görev yaptı.Adnan Türkkan ayrıca, Suriye'de kanlı olayların başlamasından sonra Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile röportajı gerçekleştiren ilk televizyoncu oldu.

5 Ağustos 2013'te Silivri'de görülen ve kamuoyunda "Ergenekon" adı verilen kumpas davalarında Adnan Türkkan hakkında "10,5 yıl hapis cezası ve yakalama" kararı çıkarıldı. O sırada yurt dışında bulunan Türkkan yaklaşık 1 yıl sürgünde yaşamak durumunda kaldı ve o dönemde Ulusal Kanal Avrupa Temsilciliği görevini üstlendi.

Türkiye’ye döndükten sonra Ulusal Kanal’da program müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini üstlenen Türkkan, şu anda Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve Asya isminde bir kız çocuğu babası olan Türkkan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesidir.

ankara türkiye suriye cumhurbaşkanı Ağustos esad malatya ilk adnan türkkan