KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs miktarı ne kadar?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK bursu da en çok merak edilenlerden biri oldu. Milyonlarca öğrenci tarafından alınan KYK burslarına başvuruların ne zaman başlayacağı ve ücretinin ne olduğu şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK bursuna zam geldi mi? 2022 KYK bursları ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs miktarı ne kadar?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber yüzbinlerce öğrenci üniversiteye yerleşti. Öğrencilerin şu an gündemindeki konuların en başında ise KYK bursları geliyor. KYK bursları ile ilgili araştırmalar şimdiden başlamış durumda. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs miktarı ne kadar? KYK burslarına zam geldi mi? KYK burslarına kimler başvurabilir? İşte detaylar...

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine aylık olarak verilen KYK bursu ile ilgili detaylar belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, her ay verilen KYK ve kredi burslarına her sene olduğu gibi 2022 yılında da zam geldi.

KYK burs ve kredi başvurularının geçtiğimiz sene olduğu gibi Eylül ayında başlaması bekleniyor. Geçen sene yurt başvuruları, 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden alınmıştı. Bu sene ise KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

KYK BURSLARINA ZAM GELDİ Mİ?

2021'de KYK burs ve kredi ücretleri, lisans öğrencileri için 650 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1300 TL ve doktora öğrencileri için ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

2022 yılında lisans öğrencilerine verilecek KYK burs ücreti 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL ve doktora öğrnecilerine 2550 TL oldu.

KYK BURSUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

KYK bursuna kimlerin başvurabileceği de en çok araştırılan konuların başında geliyor.

Burstan şu öğrenciler faydalabiliyor;

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
• Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Bir öğrenci aynı anda hem burs hem de öğrenim kredisi alamıyor.

zam kyk burs başvurusu ilk eylül çok 2022 burs başvuruları ne zaman KYK BURS kyk bursları kyk kredi başvurusu kyk bursu ne kadar kyk burs başvuruları ne zaman kyk burs miktarı ne kadar burs ücretleri kyk başvuruları ne zaman kyk burs tarihleri kyk burs başvurusu ne zaman 2022 kyk bursu ne kadar 2022