Rıza Pekkutsal kimdir? Rıza Pekkutsal nereli?

Yeşilçam oyuncusu Rıza Pekkutsal, 87 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, emekli olduktan sonra İzmir’in Buca ilçesinde yaşamını sürdürüyordu.

Rıza Pekkutsal kimdir? Rıza Pekkutsal nereli?

Rıza Pekkutsal, Türk sinema, ses ve tiyatro sanatçısı. Seslendirme yaparak ilk komedi tarzında plak komedi yaptı. Bazı çalışmaları ödül aldı ve çok sayıda sinema filminde yan rollerde yer aldı.

Pekkutsal, emekli olduktan sonra İzmir’in Buca ilçesinde yaşamını sürdürüyordu. İzmir Özel Tiyatrosu'nda eğitim gördü. İstanbul'a gelince Muammer Karaca'nın tiyatrosunda çalıştı. Hulki Saner kendisini sinemaya kazandırmasıyla oynadığı ilk film Cibali Karakolu oldu. Bu filmden sonra 1971'den 1979 yılına kadar seslendirme sanatçılığı yaptı.

Rıza Pekkutsal kimdir? Rıza Pekkutsal nereli? - Resim : 1

Korkusuz Korkak filminde memur rolünü canlandırdı. 1980'lerde çoğunlukla Kemal Sunal filmlerinde rol aldı ve seslendirmeler yaptı.

Ayrıca, Cibali Karakolu, Korkusuz Korkak, Gerzek Şaban, Yedibela Hüsnü, Koltuk Belası, kaygısızlar, Üzgünüm Leyla, Büyük Kavga, Aslan Bacanak gibi yapımlarda bulundu.

izmir istanbul türk eğitim ilk yeşilçam çok Rıza Pekkutsal Rıza Pekkutsal kim Rıza Pekkutsal kimdir rıza pekkutsal kızı rıza pekkutsal öldü rıza pekkutsal neden öldü rıza pekkutsal kaç yaşında rıza pekkutsal kemal sunal rıza pekkutsal son hali rıza pekkutsal seslendirme