Onlyfans nedir? Only fans nedir?

Çürüyen sistemin dip noktası, kadın bedenini alınır satılır bir metaya çeviren, kültür emperyalizminin yeni ürünü onlyfans nedir?

Onlyfans nedir? Only fans nedir?

Çürüyen sistemin dip noktası, kadın bedenini alınır satılır bir metaya çeviren, kültür emperyalizminin yeni ürünü onlyfans, merkezi Londra'da bulunan bir içerik abonelik iş modeli hizmetidir. 

Üye olan kullanıcı, müstehcen içeriklerine ulaşmak istediği kişinin paylaşımlarını görebilmek için aylık abonelik olan ücretlerini ödemek zorunda kalıyor. Site özellikle porno yıldızları ve yetişkin içerik oluşturucuları tarafından kullanılıyor. Yani insanlar erotik fotoğraflarını ve videolarını paylaşarak servet niteliğinde paralar kazanıyorlar. Aynı zamanda vergilendirilmemiş bir kazanç olması da ayrı tartışma konusu. 

PEKİ İÇERİK OLUŞTURUCULAR NASIL PARA KAZANIYOR?

İçerik oluşturucuların paylaşımlarını görmek isteyenler, her ay belirli bir ücret karşılığında istedikleri kişinin kanalına abone oluyorlar. İçerik oluşturucular ise aboneliklerden para kazanıyorlar. Daha çok abone daha çok para anlamına geliyor. Abonelik ücretleri 4,99 ila 49,99 ABD doları arasında değişiyor.

KÖKENİ ABD'DE

Gençlerin kendini para karşılığı teşhir etmeleri ilk olarak ABD kökenli “ Only Fans” isimli sitede başladı. Belli bir ücret karşılığı insanlara erotik içerik sunan kullanıcılar, günlük hayattaki yemek, müzik, giyim, eğlence gibi alanları kılıf olarak kullanıyor.

Batı toplumlarında yaygınlaşan bu uygulamanın bazı türevleri Türkiye’de de oluşturuldu. Vatandaşların tepki gösterdiği uygulamaya serbestçe erişim sağlanabiliyor.

abd türkiye kadın tepki ilk odtü çok onlyfans only fans