Vali yardımcısından Fenerbahçe çıkışı: "Gençler istediği sloganı atar"

Fenerbahçe’nin dün Dinamo Kiev’le oynadığı maç sırasında bir grup Fenerbahçeli taraftarının “Vladimir Putin” tezahüratları güne damgasını vurdu. Ardından Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen UEFA'nın Fenerbahçe'ye açtığı soruşturmaya tepki gösterdi.

Vali yardımcısından Fenerbahçe çıkışı: "Gençler istediği sloganı atar"

Ukrayna’da yaşayan ve kendisini Kırım Türkü olarak tanıtan, Amerikan vakfı ile fonlanan bir gazetede çalışan Gulsum Khalilova Twitter’dan şunları ifade etmişti:

Fenerbahçe'nin bazı taraftarları Ukrayna'da savaşın emrini veren ve şehirleri bombalayan Putin'in Tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken FB takımını dünyada Rezil duruma düşürmeye çalıştılar.

VALİ YARDIMCISI ÖZMEN: "UMARIM PUTİN’İ ANLAMAK ZORUNDA KALMAYIZ"

Gulsum Khalilova’nın paylaşımına Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tepki gösterdi:

- Sen kimsin de Fenerbahçe’nin adını ağzına alıyorsun hadsiz! Gençler istediği sloganı atar sen hangi sıfatla utanmadan Türkçe yazarak Türk vatandaşlarına had bildiriyorsun

Vali Yardımcısı Özmen, Türkiye’nin dış politikada yaşadıklarına da değindiği ve “Dün Ukrayna'yı galeyana getirenler, bugün dünyanın silahını Yunanistan'a yığıyorlar! Sınırımızın 20km ilerisi dünyanın en büyük cephaneliğine döndü. Umarım Putin'i anlamak zorunda kalmayız!” dedi.

Özmen paylaşımını şu ifadelerle sürdürdü:

- Ben Kırım'ı Ukrayna zamanında baştan sona gezdim. Ukrayna en ufak bir yatırım yapmıyordu. Kırım Ukrayna'dan 100 yıl gerideydi. Üstelik Türk liderlere zulmediyorlardı. Bu hanım gitsin önce bundan utanç duysun.
türkiye Ukrayna Putin fenerbahçe türk kırım kiev tatar vali yardımcısı özmen gulsum khalilova