Ukrayna için savaşan ABD'li Rusya tarafından öldürüldü

İki Amerikalı, bir Kanadalı ve bir İsveç vatandaşı, bu hafta doğu Donetsk bölgesindeki ön cephede bir Rus tankının üzerlerine ateş açması sonucu öldü.

Ukrayna için savaşan ABD'li Rusya tarafından öldürüldü

  ABD vatandaşları Luke “Skywalker” Lucyszyn ve Bryan Young’ın doğu Ukrayna’da düzenlenen özel bir operasyon sırasında pusuya düşürüldüklerinde öldürüldüklerini söyledi.

Yabancı savaşçıların sözde komutanı Ruslan Miroshnichenko Cumartesi günü, öldürülen Amerikalıların Luke “Skywalker” Lucyszyn ve Bryan Young olduğunu söyledi. 18 Temmuz’da Kanadalı Emile-Antoine Roy-Sirois ve İsveçli Edvard Selander Patrignani ile birlikte öldürüldüklerini söyledi.

Miroshnichenko, adamların Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Bölgesel Savunması bünyesindeki özel harekat gücünün bir parçası olduğunu söyledi. 

Rusya’nın ilerlemesini yavaşlatmak amacıyla, yabancı savaşçılar Siversk’in iki mil kuzeybatısındaki Hryhorivka köyüne yerleştirildi. Orada, Miroshnichenko, “adamlar ateş pozisyonlarını almakla görevlendirildi” ve Rus kuvvetlerinin bir nehri geçmeye çalıştığı bir vadiyi temizlemekle görevlendirildi.

“Başarıyla yaptılar. Ancak görevin sonunda Rus tankları tarafından pusuya düşürüldüler” dedi. “ İlk mermi Luke’u yaraladı. Üç adam, Edward, Emile ve Bryan, hemen Luke’a yardım etmeye, ilk yardım yapmaya ve onu bu noktadan tahliye etmeye çalıştılar. Sonra ikinci mermi hepsini öldürdü.”

abd rusya Ukrayna Putin nato batı Temmuz ilk