Rusya LGBT dayatmasını suç sayacak

Rusya parlamentosu çocuklara yönelik LGBT dayatmasını ve cinsel ilişkilerin tanıtımına getirilen yasağın yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi için teklifte bulundu.

Rusya LGBT dayatmasını suç sayacak

Teklif edilen yasa değişikliğinde eşcinselliğin tanıtımına dair herhangi bir etkinlik ya da hareket cezai durum oluşturacak. 

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın bilgi komitesi sözcüsü Alexander Khinshtein yasayla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "çevrim içi ya da dışı medya, internet, sosyal ağlar ve çevrimiçi sinemalarda izleyici yaşına bakılmaksızın bu tür propagandaların yasaklanmasının genel olarak genişletilmesini öneriyouz" dedi.

Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin ise geçen hafta yaptığı açıklamada "Eşcinsel evliliklerin yasallaşması taleplerinin Rusya'da tarih olduğunu" belirtti ve "Toplumumuza yabancı değerlerin empoze edilmesi girişimleri başarısız oldu" diye konuştu. Volodin, Rusya'nın Avrupa'da insan haklarını gözeten Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkması sayesinde geleneksel olmayan değerlerin tanıtımını yasaklayabileceklerini ifade etti.

rusya avrupa lgbt medya eşcinsel