Macaristan'a AB'den LGBT cezası

Avrupa Birliği’nin yürütme organı Cuma günü Macaristan’ı sözde LGBT sorunlarıyla ilgili kısıtlayıcı bir yasa nedeniyle AB’nin en yüksek mahkemesine götürmeye karar verdi.

Macaristan'a AB'den LGBT cezası

Avrupa Birliği Yürütme Organı, Cuma günü Macaristan'ı sözde  LGBT sorunları ve medya özgürlüğüne ilişkin kısıtlayıcı bir yasa konusunda AB'nin en yüksek mahkemesine götürerek konuyu yargıya taşıdı. 

AB, Macaristan'ın eşcinselliği teşvik eden içeriklere uyguladığı düzenlemeleri değiştirmek için 1 yıl boyunca uğraşmıştı. Avrupa Komisyonu, “İnsanlara cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri temelinde ayrımcılık yaptığını” söyledi.

Victor Orban yönetimindeki Macaristan hükümeti medyada 18 yaşından küçükleri hedef alanb eşcinsellik veya cinsiyet değişikliği tasvir eden içerikleri yasaklamıştı. Okullarda cinsel eğitim programı adı altında eşcinselliğin dayatıldığı ve çocuk istismarı yapılan eylemler de kaldırılmıştı.

Avrupa Birliği LGBT hakları adı altında çocuk istismarını ve eşcinselliğin dayatılmasını cezalandıran eylemleri ise özgürlük düşmanı ilan etmeye devam ediyor.

ab lgbt macaristan orban eşcinsel