15 Temmuz şehitleri dünyada anıldı

15 Temmuz şehitleri yurt dışında da unutulmuyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Çin’den Kazakistan’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Vatikan’a çok sayıda ülkede tören düzenlendi.

15 Temmuz şehitleri dünyada anıldı

15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü için dünyanın birçok yerinde çeşitli törenler düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerinin adresi Boğaz Şehitliği’ydi.  KKTC  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katıldığı törende 15 Temmuz şehitleri anıldı.

"ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ, ZAFERİN SEVİNCİNİ PAYLAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Tatar,  FETÖ tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

- Bugün hem biz şehitlerimizi anıyoruz aynı zamanda büyük cesaretle o zaferin sevincini paylaşıyoruz. Elbette dış güçlerin buralarda yaptıkları sinsi çalışmalarının devam edebileceği konusunda çok dikkatli olmakta fayda vardır.

15 Temmuz şehitlerinin anısına zeytin ağaçları dikildi.

"KAZAKİSTAN'DA TÖREN DÜZENLENDİ"

Kazakistan’da Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin video gösterimi yapıldı. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” sergisi açıldı.

"ÇİN'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI"

Çin’in başkenti Pekin’de de 15 Temmuz şehitleri unutulmadı. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğince düzenlenen törende, İletişim Başkanlığı'nın hazırladığı 15 Temmuz darbe girişimini anlatan video gösterildi.

türkiye fetö 15 temmuz cumhurbaşkanı Fetullahçı Terör Örgütü türk KKTC kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Temmuz Çin Halk Cumhuriyeti 15 Temmuz şehitleri demokrasi ve milli birlik günü amerikancı darbe girişimi