Kurban eti nasıl yenmeli?

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Et pişirilmesinde haşlama ve ızgara tavsiye ediliyor ama mangal tüketimi olmamasına dikkat edilmeli. Kolesterol açısından da yağlı etlerin doymuş yağ oranı çok yüksektir. O yüzden tüketmemiz gereken miktarları aşmamaya çalışmalıyız." dedi.

Kurban eti nasıl yenmeli?

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd şunları ifade etti:

Kurban Bayramı’nda açıklamalarda bulundu. Merd, haşlama ya da ızgara yapılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını söyleyerek, “Bayramda öncelikle şekerli tatlı tüketimine dikkat edilmesi lazım. En çok kaçırılan gruplar arasında tatlı çeşitleri oluyor. Et tüketimine gelecek olursak da vatandaşlarımız eti dinlendirsinler. Et direkt kesimden hemen sonra kavurma yapılıyor. Bu da etin daha dinlenmeden tüketildiği için sindirim sorunlarına yol açıyor. Eti mutlaka 24 saat dolapta dinlendirelim. Ondan sonrasında küçük parçalar halinde tüketeceğimiz miktarlarda dolabımıza kaldırmaya çalışalım. Etler eksi 2 derecede birkaç hafta saklanabilir ama eksi 18 derecede 3-4 ay boyunca muhafaza edilebiliyor. Etler dondurucudan çıkarıldığında, çözülen et tekrardan dolaba konulup tüketilmemeli. Et pişirilmesinde de haşlama ve ızgara tavsiye ediliyor ama mangal tüketimi olmamasına dikkat edilmeli. Çünkü kanserojen etki oluşturmuş oluyoruz. Haşlama ya da ızgara şeklinde tüketilebilir”.
kayseri Kurban Bayramı yol kurban et ızgara kurban eti diyetisyen haşlama