Pasechnik: ''Lugansk kurtarılan bölgeleri geri vermiyor''

Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Pasechnik, Russia 24 TV kanalına verdiği demeçte, Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin Ukrayna'nın kurtarılan bölgeleri geri almasına izin vermeyeceğini söyledi.

Pasechnik: ''Lugansk kurtarılan bölgeleri geri vermiyor''

"AÇIKÇASI, GİRDİĞİMİZ TOPRAKLARI KİMSE KİMSEYE VERMİYOR''

Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Pasechnik, Russia 24 TV kanalına verdiği demeçte, LPR'nin Ukrayna'nın kurtarılan bölgeleri geri almasına izin vermeyeceğini söyledi:

- Ordumuz, Rus Silahlı Kuvvetleri birimleriyle yakın işbirliği içinde hareket eden Lugansk Halk Cumhuriyeti Halk Milis birimleri, buna izin vermemek için yeterli güce ve araçlara sahiptir.

Pasechnik, savunma ve kolluk kuvvetlerinin, Cumhuriyet'e sivil veya mülteci kılığında sızabilecek Ukrayna sabotaj ve keşif ekiplerine direnmek için operasyonlar düzenlediğini söyledi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna kuvvetleri Lisichansk'taki son ceplerinden sürüldüğü için 3 Temmuz'da topraklarının tamamen kurtarıldığını ilan etti.

Ukrayna, 2014'ten beri Donbas'a karşı askeri bir baskı uyguluyor. Birden fazla ateşkes duyurusu durumu istikrara kavuşturamadı. Kaynayan silahlı çatışma bu yıl Şubat ayında hızla tırmandı ve Donbas'ı eşi görülmemiş bir kan dökülmesine sürükledi.

Rusya, Ukrayna'yı askerden arındırmak ve Donbass'a barışı geri getirmek için 24 Şubat'ta özel bir askeri operasyon başlattı.

rusya Ukrayna açıklama operasyon Temmuz son Donbas Lugansk Lugansk Halk Cumhuriyeti Severodonetsk Lisichansk belediye başkanı Leonid Pasechnik Lugansk Halk Cumhuriyeti Başkanı Leonid Pasechnik Russia 24 TV