''Demir Yumruk'' operasyonu derinleşiyor

Sahte faturayla kamuyu zarara uğratan suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltı sayısı artıyor. Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 280 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yaklaşık 4 kamyon dolusu belge ve ziynet eşyası ile 500 milyon lira ele geçirildi.

''Demir Yumruk'' operasyonu derinleşiyor

Demir çelik sektöründe sahte fatura ile Kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan suç örgütlerine yönelik başlatılan "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltı sayısı artıyor.

Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 280 şüpheli gözaltına alındı.

28 Haziran'da başlatılan operasyonda, İskenderun'dan kaçmaya çalışırken yakalanan suç örgütü lideri Erol Evcil, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.

Mali polis eşliğinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve nezarethaneye konulan Evcil'in ifadesinin alınmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Demir Yumruk operasyonunda yapılan arama çalışmalarında yaklaşık 4 kamyon dolusu belge ve ziynet eşyası ile 500 milyon lira ele geçirildi.

Dev operasyon kapsamında çok sayıda adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

ankara operasyon Haziran Ankara Emniyet Müdürlüğü demir çelik sahte fatura demir yumruk erol evcil Demir Yumruk operasyonu