Terör hükümlüsü Demirtaş mahkemeyi tehdit etti

6-8 Ekim terör davasında konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mahkeme heyetini tehdit etti. 2023'te yapılacak seçimleri işaret eden Demirtaş, “Seçime kadar beraber devam ederiz. Kaybederseniz yer değiştiririz” dedi.

Terörden tutuklu Selahattin Demirtaş mahkemeyi tehdit etti.

6-8 Ekim terör davasının 13’üncü duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görüldü. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın duruşmasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, söz aldı.

2023 yılında yapılacak seçimlere dikkat çeken Demirtaş, "2023’te dünyanın en önemli koltuğu seçilecek. Biden’ın, Putin’in ya da Fransa Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan kadar yetkisi yok" dedi.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Demirtaş, konuşmasının devamında mahkeme heyetini tehdit etti. 69 sayfalık mütalaanın 41 sayfasının kendisiyle ilgili olduğunu söyleyen Demirtaş, " Seçime kadar beraber devam ederiz. Kaybederseniz yer değiştiririz" sözlerini sarf etti.

Demirtaş, Millet İttifakı'na da "Ya bizzat gelin buradaki hukuksuzluğu izleyin ya da heyetlerinizi gönderin" diyerek çağrı yaptı.

ankara erdoğan pkk hdp Putin terör cumhurbaşkanı Biden selahattin demirtaş 6-8 ekim