Pençe-Kilit şehitleri toprağa verildi

Türkiye şehitlerini uğurladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör yuvalarını yerle bir ettiği Pençe-Kilit operasyonunda roketatar saldırısı sonucu hayatını kaybeden 3 şehidimiz memleketlerinde toprağa verildi.

Pençe-Kilit şehitleri toprağa verildi

Terör yuvalarının yerlebir edildiği Pençe - Kilit operasyonunda şehit düşen 3 mehmetçik törenle memleketlerinde toprağa verildi.

Irak’ın kuzeyinde yapılan operasyonda, roketatar saldırısı ile teröristlerin hedefi olan sözleşmeli erler Doğukan Korkmaz, Yunus Kalkan, Fırat Canlı için memleketlerinde cenaze tören düzenlendi.

Doğukan Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi. Bu sırada Ereğli Limanı'nda bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan gemiler ile tekneler, şehidin tören alanına getirilişi sırasında siren çaldı.

Sözleşmeli er şehit Yunus Kalkan'ın cenaze töreni de Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yapıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında Yayladağı Mezarlığına götürüldü.

Törene katılan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, şehidin babası Mehmet Kalkan ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde veteriner sözleşmeli er olarak görev yapan Fırat Canlı’nın naaşı da Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

pkk tsk terör ırak türk savunma pençe-kilit