AK Parti'den Millet İttifakı'na tepki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin sözde Ermeni soykırımı kararıyla ilgili Ak Parti'den önemli bir açıklama geldi. “Türkiye mahkeme kararlarını değerlendirebiliyor mu?” sorusuna yanıt veren Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “maalesef bu konuda noksanımız var” dedi.

ABD’nin sözde Ermeni soykırımı kararı ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Meclis’e teklif sunmasının ardından bir tartışma başladı. Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tartışma sürerken AK Parti’den yeni bir açıklama geldi:

- Her gün yatıp kalkıp bu mevzuyu anlatmamız lazım. Her 24 Nisan geldiğinde böylesine vicdansızca imansızca bu millete yöneliyorlar iftirayla, dedikoduyla. Bu arada şunu söyleyeyim. Kim ki bu meseleyle ilgili gıdım misali mücadele ediyorsa onları başımızın üstüne alıyoruz.

Türkiye mahkeme kararlarını değerlendirebiliyor mu?” sorusuna yanıt veren Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir şunları söyledi:

- Maalesef bu konuda noksanımız var. İşin hakikati bu. Ermeniler kendi yaptıkları katliamı Türk milletinin üzerine atıyorlar. Erzurum’da her haneye kan düşmüştür. Ermeniler yapmış o çeteler yapmış. Bununla ilgili açık bir şekilde soykırım uygulanmışsa Türk milletine uygulanmış. 

AK Parti Milletvekili Aydemir, “Ermeni soykırımı yoktur” diyemeyen CHP’ye de tepki gösterdi.

- Bu bir milli mesele. Hiç değilse bile burada sabit kadem edelim diyoruz ya. Orada bile yoklar. Orada bile Ermeni tezlerinin yanında duruyorlar. Bu Meclis’te milletin Meclis’inde iftira atılıyor.
chp abd türkiye ak parti açıklama hdp türk sözde ermeni soykırımı sözde soykırım 24 nisan ermeni 1915 garo paylan