Pürüzsüz cildin sırrı şeftali çekirdeği! İşte şeftali çekirdeğinin bilinmeyen o faydası...

Yoksa siz de şeftaliyi yiyip çekirdeğini çöpe atanlardan mısınız! Eğer öyleyse bu yazı sizin için! Şeftali çekirdeği mucizesi ciltlerinizi bebek gibi pürüzsüz yapacak! Şeftali çekirdeğinden cildi pürüzsüzleştirecek tarif ve daha fazlası yazımızda!

Pürüzsüz cildin sırrı şeftali çekirdeği! İşte şeftali çekirdeğinin bilinmeyen o faydası...
şeftali çekirdeği pürüzsüz cildin sırrı!

Şeftali, yaz mevsiminde sofralarımızı renklendiren ve tatlı bir lezzet sunan meyvelerden biridir. Ancak şeftali sadece tadıyla değil, içindeki şeftali çekirdeği ile de fayda saçar. Şeftali çekirdeğinin bilinmeyen faydaları ve pürüzsüz bir cilt için şeftali çekirdeği yazımızda!

YAZ AYLARININ SEVİLEN MEYVESİ! ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ MUCİZESİ!

Şeftali, Prunus persica adlı meyve ağacının meyvesidir ve gülgiller familyasına aittir. Tatlı, sulu ve hoş bir aroması olan bu meyve, dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilir ve sıkça tüketilir. Şeftali, hem taze olarak yenilebilen hem de birçok yemekte, tatlıda ve içecekte kullanılan çok yönlü bir meyvedir. Şeftali, A ve C vitamini açısından zengindir.

şeftali çekirdeği mucizesi

Özellikle C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Şeftalide bol miktarda potasyum bulunur ve bu mineral kan basıncı düzenlemeye yardımcı olur. Şeftalinin sahip olduğu lifli yapısı sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi oluşturur. Antioksidanlar açısından zengin olan şeftali, serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur. Şeftali çekirdeği de tıpkı şeftali gibi pek çok fayda sağlamakta. 

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI!

Şeftali çekirdeğinin şeftali meyvesinin kendisi kadar çok faydası vardır. İşte şeftali çekirdeğinin faydaları:

  • Şeftali çekirdeği, oleik asit, linoleik asit ve tokoferoller gibi antioksidan bileşikler içerir. Bu antioksidanlar serbest radikallerle savaşabilir, hücresel hasarını azaltabilir ve genel sağlığı destekleyebilir.
  • Şeftali çekirdeği yağı, iltihaplı cilt koşullarını hafifletebilir ve cildi yumuşatmaya yardımcı olabilir.

şeftali çekirdeği şifa

  • Şeftali çekirdeği yağı saçın parlaklığını artırabilir, saç tellerini güçlendirebilir ve saç derisini nemlendirebilir.
  • Çekirdekte bulunan doymamış yağ asitleri, özellikle oleik asit, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir. Doymamış yağlar kolesterol seviyelerini iyileştirebilir ve kardiyovasküler sağlığı koruyabilir.
  • Bazı araştırmalar şeftali çekirdeklerindeki bileşiklerin kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini öne sürüyor ancak bu konuda daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
  • İçerdiği bazı vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini destekleyebilir ve hastalıklara karşı direnci arttırabilir.
  • Şeftali çekirdeği damar sağlığını iyileştirerek dolaşım sistemine yararlı olabilir.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI!

Çoğu cilt bakım ürününde şeftali çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Şeftali çekirdeği içerisindeki doğal yağlar ve antioksidanlar ciltteki nem dengesini koruyarak cilt sağlığının iyileşmesini sağlayabilir. Şeftali çekirdeği yağı cildin yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olarak kırışıklık karşıtı etki gösterir. Şeftali çekirdeği yağı çoğu zaman güvenilir kabul edilir ancak şeftaliye alerjisi olan ya da çok hassas cilde sahip olanların kullanması önerilmez.