Zelenskiy, Türkiye'nin egemenliğini hedef aldı

AK Parti hükümetinin müttefiki Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Türkiye'nin egemenliğini hedef aldı. Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos'la telefon görüşmesi yaptığını duyuran Zelenski, Bartholomeos'u "Ekümenik" ilan etti

Murat Güneş Murat Güneş
Zelenskiy, Türkiye'nin egemenliğini hedef aldı

Fatih Kaymakamlığına bağlı Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos'u ekümenik ilan etti, Türkiye'nin egemenliğini hedef aldı.

AK Parti iktidarının SİHA'lar verdiği, NATO'ya üyeliğini desteklediği Ukrayna'nın Devlet Başkanı Zelenski, Bartholomeos'la telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Zelenski, Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos'u Ekümenik ilan etti. Zelenski bu ifadeyi kullanarak Türkiye'nin egemenliğini hedef aldı.

Bartholomeos'tan dua isteyerek 'sarsılmaz' desteği için şükranlarını ilettiğini dile getiren Zelenski, "Ukrayna'da Ortodoksluğun güçlendirilmesi ve kiliseler arasında açık diyaloğun teşvik edilmesi yönündeki kararlılığını bir kez daha teyit ettim" cümlesi ile tamamladı.

Ukrayna Parlamentosu, geçen günlerde Moskova Patrikhanesine bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesinin faaliyetlerini yasaklamıştı. Ukrayna halkı dini vecibelerini ise Fener Rum Kilisesinin desteklediği Ukrayna Bağımsız Ortodoks Kilisesi tarafından yapılıyor.

Bu durum Rusya'da büyük tepkilere neden olurken, tartışmanın odağında olan Fener Rum Kilisesinin faaliyetleri Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar veriyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Zelenskiy Ukrayna Bartholomeos