Yunan şarkıcı Despina, Çeşme konserinde sahneye çıkmadı! Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinden rahatsız oldu

Yunan şarkıcı Despina Vandi, Çeşme konserinde sahneye çıkmadı. Yunan şarkıcı konser öncesi sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etti. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, şarkıcının şehri terk etmesini istedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Yunan şarkıcı Despina, Çeşme konserinde sahneye çıkmadı! Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinden rahatsız oldu

Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinde eğitim yararına konser organize edildi.

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek olan Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahneye çıkmadı.

Vandi, sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinden rahatsız oldu. İndirilmesini istedi. Talebi kabul görmedi.

Yunan şarkıcı Despina, Çeşme konserinde sahneye çıkmadı! Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinden rahatsız oldu - Resim : 1

Sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Yunan şarkıcıya tepki gösterdi. Lal Denizli, "Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk'ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhlamayın, bu güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum kendisinin. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan ve bu inançta olan insanlarız." dedi.

Yaşananların Yunan şarkıcı için bir ders olmasını temenni ettiğini dile getiren Denizli, "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sükunetle. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve onun sembolü yaptıkları bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur." dedi.

Konuşmanın ardından konser, Türk Eğitim Vakfı korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Çeşme konser Despina Vandi