YSK kararları Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçim takvimi, Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre Cumhurbaşkanı adaylarının YSK’ya başvuruları 19 Mart’ta başlayacak. İttifak protokolleri için son başvuru tarihi ise 24 Mart olarak belirlendi.

14 Mayıs’a sayılı günler kala seçim takvimi belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekili genel seçim takvimi, Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre, siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adaylarının YSK'ya başvuruları 19 Mart'ta başlayacak, 23 Mart saat 17'de sona erecek.

Seçime ittifak yaparak giren partiler, ittifak protokollerini 19 Mart ile 24 Mart arasında Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edebilecek. 24 Mart itibarıyla sandık yerleri de ilan edilecek.

Takvime göre, Cumhurbaşkanı geçici aday listesi, 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanacak. 1 Nisan'da Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerleri kura ile belirlenip ilan edilecek.

Siyasi partiler, 9 Nisan Pazar günü saat 17'ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edebilecek. 19 Nisan'da seçmen bilgi kağıtlarının basımına ve dağıtımına başlanacak.

Bağımsız milletvekili olmak isteyenler ise 55 bin 998 lira ödeyecek:

Bu yıl yapılan çalışmalar neticesinde bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 998 lira TL olduğu tespit edilmiş

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak, 9 Mayıs'ta sona erecek. Seçim propagandası ise seçimden 1 gün önce 13 Mayıs'ta saat 18 itibarıyla sona erecek.

19 Mayıs'ta kesin seçim sonuçları ilan edilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda 15 Mayıs'ta sona kalan iki aday için propaganda dönemi yeniden başlayacak. 28 Mayıs'ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerinin kesin sonuçları ise 1 Haziran'da açıklanacak.

yüksek seçim kurulu Resmi Gazete