Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye transfer tepkisi!

Yeniden Refah Partisi’nden 7 belediye başkanı, AK Parti'ye katıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç hem partisinden ayrılan belediye başkanlarına hem de AK Parti’ye tepki gösterdi. Suat Kılıç, AK Parti'nin iktidar gücünü, siyasi baskı aracı olarak kullandığını söyledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye transfer tepkisi!

Yeniden Refah Partisi’nden seçilen 7 belediye başkanı, AK Parti rozeti taktı. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki transfer tartışması daha da alevlendi.

AK Parti’nin Ankara’daki 23. yıl töreni devam ederken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, kameralar karşısına geçti. Kılıç, hem partisinden ayrılan belediye başkanlarına hem de AK Parti’ye tepki gösterdi.

Suat Kılıç, "Millet iradesi sandığa yansıdı. O andan itibaren seçilen belediye başkanlarına düşen görev milletin tebliğ ettiği emanete 5 sene boyunca sahip çıkmaktı. Yeniden Refah Partisi'nin 63 belediyesinden 13'ü partimizden ayrıldı. Bunu normal bir durum olarak göremeyiz." dedi.

Suat Kılıç, Yeniden Refah Partili belediyelerin, AK Parti’nin baskılarıyla çalışamaz hale getirildiğini söyledi. “Kamunun gücünü, muhalefetin seçilmiş başkanlarını baskı altına almak için kullanmak hukuka uygun değildir.” dedi.

Suat Kılıç, açıklamasında, "Bir partiden seçilen başkanları istifa ettirip partinize katmak haksız ve adaletsiz bir uygulamadır. Yeniden Refah Partisi'nin bakanlıkları, büyük bütçesi yok. Seçilmiş başkanlarımıza kredi veremiyoruz. Siz belediye başkanlarınız hizmet edemez hale getiremezsiniz ve belediye başkanları bu yüzden partisini değiştirmek isterse buradan açığa büyük adaletsizlik çıkar." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisindeki kopuşlarla ilgili olarak zehir zemberek bir açıklama yapmış; belediye başkanlarının AK Parti tarafından siyasi şantaj yöntemleriyle tehdit edildiğini söylemişti.

Fatih Erbakan’ın açıklamalarına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, “CHP’ye seçim kazandırmayı siyasi amaç haline getirenlerin bugünkü açıklaması, hür iradesiyle hareket eden belediye başkanları üzerinde köhne bir vesayet kurma çabasıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi ak parti