Yemen Büyükelçisi'nden Ulusal Kanal'a özel açıklama: "ABD ve siyonistlerle savaşı nesiller boyu sürdürme gücündeyiz"

ABD ve İsrail'e karşı Kızıldeniz cephesini açan Yemen’in Tahran Büyükelçisi El Deylemi, Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. El Deylemi siyonist cephe ile savaşı nesiller boyu sürdürme gücü ve kararlılığında olduklarını vurguladı. Yemenli büyükelçi Ankara'dan daha fazlasını beklediklerini söyledi.

Yemen, Filistin halkıyla birlikte emperyalizm ve Siyonizm karşısındaki kararlı duruşunu sürdürüyor.

Aksa Tufanı Operasyonu kapsamında Kızıldeniz cephesini açan Yemen’in Tahran Büyükelçisi İbrahim Muhammed El Deylemi, sahadaki durum hakkında konuştu.

Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Ensarullah Hareketi üyesi Yemenli Büyükelçi El Deylemi, namluların kendilerine dönmesinden dolayı endişe duymadıklarını söyledi.

- Gazze’de, on binlerce şehide, yaralılara, yokluğa rağmen Filistin halkı sabrediyor ve direniyor. İnşallah bu sabrın sonunda ulaşılacak zafer de yakındır. Dünya iki, kutba ayrılmakta... Bir tarafta Amerikalıların ve İngilizlerin başı çektiği Siyonist cephe, diğer cephe, Siyonizm ve ABD emperyalizmine karşı olan halk...
- Sahada karşılıklı çatışmalar ve saldırılarımız sürmektedir. Filistin direnişinin başarıya ulaşacağı zafer anına, İsrail’in Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarından elini çekene, ambargoyu kaldırana kadar Siyonist cepheyle savaşmaya onları vurmaya devam edeceğiz. Direnişe askeri güçle destek olma kararlılığımız sonuç alana kadar sürecektir.
- Bu konuda hiçbir kaygı duymuyoruz. Direnişe omuz verme kararlılığımız çok güçlü ve geri dönülmez noktadadır. Başta ABD, İngiltere olmak üzere onlarca Siyonist ülke ve güçlerle çatışmamızı nesiller boyu sürdürme kararlılığında ve gücündeyiz. Biz Siyonist işgalcilerin özellikle Batı ve ABD ile bazı Arap İslam devletlerinden aldıkları destekler olmasa direnemeyeceklerini biliyoruz. Bu destek çok uzun sürmeyecek.

YEMENLİ BÜYÜKELÇİ'DEN TÜRKİYE MESAJI

Yemen'in Tahran Büyükelçisi El Deylemi, özel röportajda Türkiye’ye yönelik mesajlar da verdi.

- Şanlı, onurlu, tarihi zaferlerle, insanlıkla dolu Türk halkının, Türk hükümetinin yapabilecekleri şimdikinden çok daha fazladır. Aksa Tufanı direnişçilerinin yanında çok daha güçlü durursa Allah’ın izniyle Siyonistlerin dağılması kaçınılmazdır. Beklentimiz çok daha büyük güç ve destek vermeleridir.
abd israil Yemen