Vatan Partisi’nden sahipsiz hayvanlar kanunu açıklaması

Vatan Partisi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden sahipsiz hayvanlar kanun teklifi hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu sorunun büyüyeceğine dikkat çekilerek hükümetin kısırlaştırma seferberliği başlatması gerektiği vurgulandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen

Vatan Partisi, sahipsiz hayvanlar kanunu görüşmeleri sürerken, kanunun içeriği ve hayvan popülasyonunun artmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Parti'nin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, sokaklardaki sahipsiz köpek sorununun büyüyeceğini belirtti.

Bursalı, Vatan Partisi'nin oluşturduğu komisyonun sahipsiz hayvan sorunuyla ilgili çalışmalar yaptığını ve kapsamlı bir programı önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Parti'nin Merkez Karar Kurulu'nun 28 Temmuz'da toplandığını belirten Bursalı, oybirliğiyle alınan kararı okudu:

"Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 28 Temmuz 2024 günü, genişletilmiş olarak toplanarak, kamuoyuna ilan edeceğimiz bildiriyi, oybirliğiyle karar altına almıştır:

Türkiyemiz sokak hayvanları konusunda insanlarımızın hayatını ve toplumun sağlığını tehdit eden ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.

Bu sorunu emperyalist güdümlü amaçlar için kullanmak isteyen güçleri de görüyoruz. Bu konunun daha da ağırlaşacağı bir sürece girilmiştir.

Bu süreçte çok daha köktenci uygulamaların gündeme geleceği gözüküyor. Ancak bugün en azından sokak hayvanı sayısını düşürecek yoğun bir kısırlaştırma kampanyasının geçici de olsa sorunu hafifleteceği saptanmaktadır.

Bu amaçla Hükümet, Belediyeleri de seferber ederek, halkla dayanışma içerisinde yoğun bir kısırlaştırma kampanyasını yürütmelidir.

Daha kapsamlı uygulamalar için Vatan Partisi bir komisyon kurmuştur. Ayrıntılı program ayrıca kamuoyuna sunulacaktır."

vatan partisi sahipsiz köpek kanun