Vatan Partisi'nden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği taziye ziyareti

Moskova’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Vatan Partisi heyeti Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Utku Reyhan da taziye defterini imzaladı.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Aleksei Erkhov “Hiç kimse Rusya’yı korkutamayacak” dedi.

"Tam da bu zamanda bir terör saldırısı gerçekleştirmenin Rusya'ya gözdağı verme girişimi olduğu son derece açıktır. Geçmişte hiç kimse Rusya'yı korkutmayı başaramadı, şimdi de başaramayacak. Rusya'nın kime nasıl ve ne zaman cevap vereceğine gelince, önce yürütülen soruşturmanın sonuçlarını bekleyelim."

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ile Ulusal Strateji Merkezi Başkanı ve Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek Rusya Federasyonu İstanbul Konsolosluğu’na taziye ziyaretinde bulundu. Sancak şunları söyledi: 

- Rusya, Türk ulusunu ve Asya'nın diğer uluslarını yanına alarak bu emperyalist saldırıyı püskürtecek ve milletler özgürleşecek. Özgür milletler, bu Atlantik İttifakı'nı, NATO'nun 300 yıldır insanlığın başına olan belasını defedecek.

Şule Perinçek ise "Karşımızdaki güçler belli, aynı düşmanlar var. Dolayısıyla cephemiz aynı, dostlarımız aynı." ifadelerini kullandı. 

Sancak, Perinçek Türkiye ile Rusya'nın omuz omuza olduğunu vurguladı:

- Biden'ın ve şürekası in oyunu ortaya çıktı. En kısa zamanda bozulacak. Türk halkının ve Rus halkının emperyalizme karşı omuz omuza durduğunu söyledik ve emperyalizmi yeneceğimizi söyledik.

Sancak ve Perinçek, Türkiye ile Rusya'nın omuz omuza olduğunu vurguladı. Vatan Partisi heyetinden sonra Başkonsolosluğu Abhazya Cumhuriyeti heyeti de ziyaret etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

vatan partisi Özgür Bursalı rusya