Vatan Partisi: "Savcı Mehmet Şirin Keleş intikam operasyonu yapıyor"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı'dan partisinin il başkanı Avukat Emre Aykın'ın kanun dışı şekilde gözaltına alınması tepki geldi. Bursalı yayımladığı açıklama ile gözaltı kararını verdiren Savcı Mehmet Şirin Keleş'in kişisel intikam peşinde olduğunu ifade etti.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yayımladığı yazılı açıklama ile partisinin Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın kanun dışı bir şekilde kelepçelenerek göz altına alınmasına tepki gösterdi.

Genel Sekreter Bursalı yaptığı açıklamada Aykın'ın tutuklanma kararına imza atan Savcı Mehmet Şirin Keleş'in daha önce Aykın tarafından Hakimler Savcılar Kuruluna şikayet edildiğini, bir soruşturma geçirdiğini hatırlattı ve kararın Şirin'in kişisel husumetine dayandığını belirtti. Bursalı Şirin'in Aykın'a karşı yargıyı oyuncak olarak kullandığını ifade etti.

Bursalı'nın açıklaması şu şekilde:

SAVCI MEHMET ŞİRİN KELEŞ İNTİKAM OPERASYONU YAPIYOR

 Muğla İl Başkanımız ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Av. Emre Aykın’ın, hukuka aykırı eylem ve işlemleri hakkında Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) şikâyette bulunduğu savcı Mehmet Şirin Keleş, kişisel husumeti uğruna yetkisini suistimal ederek kurgulanmış operasyonla, bir hukuk rezaletine imza atmıştır.

 İl Başkanımız Av. Emre Aykın, sabah saatlerinde serbest bırakılmıştır. Haklı ve doğal olan budur. Ancak yaşanan bu olay, herhangi bir soruşturma değildir.

 Savcı Keleş, kişisel makam ve yetkisini kullanarak, İl Başkanımız Avukat Emre Aykın’a karşı, yargıyı kendisine oyuncak ederek, bir intikam operasyonu yapmaktadır.

 Savcı ve hakimler, kendileri hakkında şikâyette bulunan vatandaşlara karşı, nesnelliğini yitirerek, gözünü karartarak özel intikam operasyonu yapma yetkisine sahip olamazlar. Yargı yetki ve görevini üstlenen hiç kimse, kişisel makam ve yetkisini kullanarak yargıyı oyuncağı haline getiremez.

 SAVCI ŞİKÂYETİN İNTİKAMINI ALIYOR

 Açtığı dava beraat ile sonuçlanınca, davanın avukatı Emre Aykın’ın, hakkında HSK’ya şikâyette bulunmasının intikamını almak isteyen savcı, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü sabah saatlerinde Vatan Partisi Muğla İl Başkanı ve Merkez Karar Kurulu üyemiz Avukat Emre Aykın’a karşı, görev ve yetkisini suistimal etmenin en ağır örneğini vererek evine ve ofisine baskın yaptırmış, kişisel bir hınçla çocuk ve eşinin gözü önünde kelepçelenerek gözaltına alınmıştır.

 -KELEPÇELİ GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ-

 Savcı, intikam operasyonu yapmaktadır.

Yaşanan olayda kanun çiğnenmiştir. Teamüller çiğnenmiştir. Hukuk çiğnenmiştir. Ahlak çiğnenmiştir.

KANUNA KELEPÇE VURULUYOR

Avukatlık Kanunun 58. Maddesi açıktır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kayıtlı olunan Baro Temsilcisinin katılımı ile aranabilir. 

Vatan Partisi’nin İl Başkanının adresi ve konumu açıkça bellidir. Muğla’nın önde gelen saygın Avukatlarından olan Emre Aykın’ı bu şekilde gözaltına almak, yargıyı alet ederek başka bir görevi icra ettiğini göstermektedir.        

Av. Emre Aykın’ın HSK’ya şikâyeti sonucu hakkında soruşturma açılan savcı Mehmet Şirin Keleş, beraat ile sonuçlanan dosya muhtevasını çarpıtarak, birkaç emniyet görevlisini de kanunsuz emirle suçuna ortak etmiştir.

Yasalara aykırı aramaların temelini oluşturan suçlamaların uydurma ve zorlama olduğu, mahkeme kararlarına konu olup kapandığı açıktır.

Yaşanan olay açıktır: Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce kendisi hakkında Hakimler Savcılar Kurulu’na yapılan şikayetin intikamını almaya çalışmaktadır.

Üç yıldır Savcı unvanıyla Mehmet Şirin Keleş, İl Başkanımıza karşı akıl almaz bir husumet içerisindedir. Böyle Savcı olur mu? Böyle hukuk olur mu? Böyle yargı olur mu?

Savcı Mehmet Şirin Keleş Cumhuriyet Savcılığına leke sürmektedir. Bunu kabul etmiyoruz. Bunu Türk Yargısı, Cumhuriyet Yargısı ve Türkiye’nin Milli Hukuk kurumları da kabul etmeyecektir. Yargının, adına karar verdiği Türk milleti gözündeki saygınlığının yitirilmesine sebep olanlar, son zamanlarda hukuk ilkelerini çiğnemektedir ve bu konuda örnekler çoğalmaktadır.

Kişisel husumetle yapılan balon operasyon ve soruşturmalar, Türk Yargısına olan güveni de zedelemektedir.

Vatan Partisi olarak, adına karar verilen Türk Milletinin hiçbir ferdine marşı yapılan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir.

CEPHEDE SINANAN AVUKAT

Muğla İl Başkanımız ve MKK Üyemiz Emre Aykın, Ergenekon-Balyoz, çok sayıda vatanseverin bizzat avukatlığını yapmıştır. Muğla halkının, üreticilerinin, köylülerinin her an yanında olmuş, hak mücadelelerinde hem sahada hem yargıda ön cephede yer almıştır. Üniversite yıllarından itibaren PKK ve FETÖ ile göğüs göğüse mücadele etmiştir.

TGB Amerikan askerinin başına çuval geçirir, Emre Aykın oradadır.

Köyceğiz’de Üretici isyan eder, Emre Aykın oradadır.

 Muğla’da rantçılar birtakım imar planlarıyla şehrin zenginliklerine göz diker, Emre Aykın karşılarındadır.

 Partimizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiştir.

Mesleki başarıları Muğla’nın sınırlarının ötesindedir.

SAVCI KELEŞ’İN KİŞİSEL HUSUMETİNE ALET OLAN MEDYA

Savcı Keleş’in kişisel husumetini görmezden gelerek, henüz sorgu devam ederken bazı basın organları, Demirören Haber Ajansı servisiyle, suçlamaları mahkumiyete çevirecek tarzda yayınlarda bulunmuşlardır.

Akşam saatlerinde, daha ifadeler alınmamışken basına övgüyle duyurulan kurgu-sipariş haber, FETÖ’nün propaganda ile yargılama yöntemlerini hatırlatmaktadır.

Taraf, Bugün ve Zaman gazetelerinin alışkanlıklarını sürdüren yeni basın yayın organlarının kimler olduğu ortadadır.
DHA başta olmak üzere bu sipariş ve kanunsuz haberi servis edenler, Savcı Mehmet Şirin Keleş’in ve dayandığı güçlerin aleti olmaktadır.

 Partimizin adını vurgulayarak il başkanımıza karşı yapılmış bu tezgâha sebep olanlar hakkında gerekli hukuk ve siyasal mücadele Partimiz tarafından yapılacaktır.

 HSK ve ADALET BAKANLIĞI GÖREVE

HSK ve Adalet Bakanlığı sayıları artan bu duruma karşı derhal harekete geçmelidir.

Vatan Partisi olarak derhal, (10 Temmuz Çarşamba günü), MYK Üyemiz Av. Nusret Senem vasıtasıyla HSK’ya yeni bir şikâyet dilekçesi verilmiştir.

Detay ve delilleriyle, Cumhurbaşkanlığına da verilmek üzere başka bir dilekçe daha hazırlanmaktadır,

 Savcı veya hâkim unvanı kaşıyan kişiler, kendileri hakkında şikayette bulunan kişilere karşı intikam duygularıyla, görevini ve yetkilerini keyfi olarak kötüye kullanmanın hukuki karşılığını mutlaka görecektir. O Savcı, bir dakika daha görevinde kalamaz.

Doğru dürüst, ehliyet ve liyakat sahibi hâkim ve savcıların vatandaş nezdinde oluşturduğu saygınlığı tüketen bu tür şahıslar hakkında, şu an itibarıyla HSK’ya 30.000 şikayet yapılmıştır. Bu da Devletin ve Türk Yargısının üzerinde durması gereken önemli bir konudur.

VATAN PARTİSİNİ HEDEF ALAN SAVCILARIN AKIBETİ

Vatan Partisi’ne, Vatan Partisi’nin liderlerine yönelik kumpas kurmaya kalkan Hâkim ve Savcıların geçmişten bugüne sicili bellidir. Vatan Partisi’ni, Milli Devletin kalesi olan Partiyi ve liderlerini hedef alan, başta yargıdaki FETÖ militanlarının bugünkü ikametgahları malumdur.

SAVCININ KABARIK SİCİLİ

Ekte, Savcı Mehmet Şirin Keleş hakkında tarafımıza ulaşan şikâyet ve belgelerin şimdilik bir kısmını kamuoyuna sunuyoruz.

Bu şikayetlerin önemli bir bölümü ayrıca HSK’ya, CİMER’e de iletilmiş.

Bu şikayetlerin içinde FETÖ bağlantılı kişileri kayırma, görevi kötüye kullanma, kötü muamele, adam kayırma, mekân kayırma, kriminal olduğu bilinen kişilerle yakınlık, Savcılık mesleğiyle uymayan bir yaşam tarzı sergilemeye kadar onlarca beyanat ve şikâyet vardır:

Savcının yakınlığı olan Muğla’daki işletme sahipleri ile ilgili etik sınırları aşan şekilde samimi olduğu, Muğla Kötekli’de bulunun Kahve Diyarı işletme sahibi ile içli dışlı olduğu, bu mekân sahibine karşı Adliye’den yapılacak işlemlere engel olduğu, aynı şekilde savcının yakını olan bir Spor Kulübü Başkanı olan kişi ve ailesine yönelen suçlamaları örtbas ettiği, akrabasının bıçakla yaralama, bir başka akrabasının ise uyuşturucu dosyalarını örtbas ettiği,

Marmaris ilçesinde su sporları işletme sahibi olan, hemşerisi olarak bilinen kişi ile içli dışlı olduğu, bu kişiye karşı yönelen suçlamaları örtbas ettiği, karşılığında bu kişinin işletmesinden yararlandığı, (Jetskili fotoğraf),

Yakın ilişkiler kurduğu bir müteahhittin yakın akrabalarının yaralama ve uyuşturucu kullanma gibi dosyalarını örtbas etmesi karşılığında kendisine ev ve araba menfaat devşirdiği,

Menfaat ilişkisi içinde olduğu kişilerin özellikle Kahve Diyarı işletmesinin denetimlerinde doğrudan denetim yapanlara karşı müdahalede bulunduğu, bu işletmenin kaçak tütün ile ilgili soruşturmalarına takipsizlik verip rakip işletmelere iddianame düzenlediği yönünde bilgiler, tarafımıza ulaştırılmıştır. Bu şikayetler hızla soruşturulmalı ve gereği yapılmalıdır.

Ekte sunduğumuz belgelerde bu hususlar yer almaktadır.

Bu durumda, Savcı Mehmet Şirin Keleş bir dakika dahi o görevde tutulamaz. HSK başta olmak üzere, Adalet Bakanlığı ve devletin yetkili kurumları derhal gereğini yapmalıdır.

Vatan Partisi, yargıdaki bu vahim durumun karşısında, hukukun ve Türk milletinin yanında olacak ve gereken mücadeleyi en güçlü şekilde sürdürecektir.

Saygılarımızla.

vatan partisi muğla