Vatan Partisi, Nguyen Phu Trong için açılan taziye defterini imzaladı

Vatan Partisi, Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong’un vefatı üzerine büyükelçilikte açılan taziye defterini imzaladı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Do Son Hai’a Dr. Doğu Perinçek’in özel mektubunu takdim etti.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, vedat eden Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong için açılan taziye defterini imzaladı.

Özgür Bursalı, "Vietnam Komünist Partisi Sayın Genel Sekreteri'nin vefatı nedeniyle Vietnam Komünist Partisi'ne ve Vietnam Sosyalist Devleti'ne başsağlığı diliyoruz. Vietnam tarihi kahramanlıklarla ve zaferlerle dolu olan bir ülke. Bugün de yükselen Asya çağında Vietnam'ın değerli kahramanlarının aziz hatırası bu yükselen yeni çağa güç verecektir, omuz verecektir. Biz de her zaman Vatan Partisi ve Vietnam Komünist Partisi kol kola bu çağın önünde olacağız." dedi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in özel mektubunu da büyükelçiye takdim etti.

Nguyen Phu Trong 80 yaşında ciddi hastalıklar nedeniyle 19 Temmuz günü vefat etmişti. 25-26 Temmuz tarihleri arasında devlet kurumları ve kamuya açık yerlerde bayraklar yarıya indirildi. 2011 yılından bu yana görevini başarıyla yürüten Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri, ülkedeki en güçlü siyasi liderdi.

vatan partisi Özgür Bursalı vietnam