Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'a hukuksuz gözaltı

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın, evinde ve bürosunda yapılan hukuksuz aramanın ardından kelepçe takılarak gözaltına alındı. Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan sert bir açıklama geldi.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın, gözaltına alındı.

Yaşanan gelişmeyle ilgili Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özgür Bursalı, gözaltı işleminin hukuksuz olduğunu belirtti.

Özgür Bursalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Muğla İl Başkanımız ve MKK Üyemiz, Muğla'nın önde gelen Avukatlarından Sn.Emre Aykın, evinde ve bürosunda hukuksuz bir şekilde aramayla ve eşi görülmemiş bir şekilde, kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır.
- İşin başındaki Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce Av. Emre Aykın tarafından, usulsüz işlemleri nedeniyle HSK'ya şikayet edilmiştir ve soruşturma geçirmiştir. Cumhuriyet Savcısı kişisel husumetle, keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunamaz. Vatan Partisi İl Başkanına yapılanlar bir Savcı işlemi olamaz. Ayrıca bir avukata nasıl muamele edilebileceği özel düzenlemelerle belirlenmiştir.
- Muğla İl Başkanımızın kılına dokunamazsınız. Millî devletin kalesi Vatan Partisi'ni özel olarak hedef alan savcıları tarihten bugüne çok iyi tanıyoruz. İlgili savcı hakkında HSK'ye şikayet dilekçemizi verdik. Gereken hızla yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Barosu'nu da göreve çağırıyoruz. Bu hukuk rezaleti derhal sonlandırılmalıdır.

VATAN PARTİSİ HSK'YE BAŞVURDU

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Vatan Partisi MYK Üyesi Avukat Nusret Senem'den de açıklama geldi.

Ulusal Kanal ekranlarında konuyla ilgili konuşan Nusret Senem, "Bugün sabah saatlerinde Muğla İl Başkanımız avukat meslektaşım Emre Aykın ve evi aranarak kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır." dedi.

Nusret Senem, açıklamasında şunları söyledi:

- Bu işlemi yapan savcı Mehmet Şirin Keleş daha önce 2019 yılında Emre Aykan tarafından bazı usulsüz işlemler yapması nedeniyle Hakimler Savcılar Kurulu’na şikâyet edilmiş ve bu şikayet nedeniyle soruşturma geçirmiş bir isimdir. Bu kişinin geçmişte yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle Emre Aykın, müvekkilleri hakkındaki davalardan, bu savcının açtığı davalardan beraat kararları almış.Ve o şikâyet nedeniyle de bugün gözaltına alan Mehmet Şirin isimli savcının bir anlamda husumetini kazanmış durumda.
- Şimdi aradan geçen yıllar içerisinde bu husumet devam etmiş ve bugün yine savcı Mehmet Şirin Keleş yürüttüğü bir soruşturma dolayısıyla içeriğinde Emre Aykın'la ilgili hiçbir hususun bulunmamış olmasına rağmen bürosunu ve evini arattırmıştır. Şimdi bir avukatın bürosunu ve evini arattırmak hem ceza mahkemeleri kanunu hem de avukatlık kanunu nedeniyle özel düzenlemelere tabidir. Emre Aykın'ın avukatının yanında aynı zamanda barodan da temsilcinin olması gerekiyor bu aramalarda. Avukata hiçbir şekilde kelepçe takamazsınız. Bu uygulamayı her şeyden önce kınıyorum, protesto ediyorum. Bir il başkanına, bir avukata, bir partinin merkez karar kurulu üyesine karşı yapılmış bu işlem en hafif tabirle densizliktir. Kınanacak bir davranıştır. Kasıtlıdır. Bunu açık olarak ifade etmek isterim.
- Bugün bu densizliği yapan savcı hakkında Hakimler Savcılar Kurulu’na başvuru yaparak şikayette tekrar bulundum. Bizzat benim kendim bulundum. Merkez Yürütme Kurulu üyesiyim. Aynı zamanda partimizin merkez hukuk bürosunun, merkez hukuk işleri bürosunun da uzun yıllar başkanlığını yaptım. Bu tip davranışları bugüne kadar kolay kolay görmedik, duymadık böyle şeyleri. Bu şekilde işlemler yapılması herhalde yaptığı görevin değerini, ulviyetini bilmeyen bir densizin işi olabilir. Bir savcının işi olamaz. Biz bunu bir savcı işlemi olarak kabul edemeyiz. Bir meslektaşına yıllardır Muğla'da avukatlık yapmış, Muğla Barosu'nun yönetimine aday olmuş Muğla Barosu'nda bilinen, tanınan bütün Muğla'da bilinen ve hatta Türkiye'de bilinen bir meslektaşımıza, avukata, bir il başkanına bu işlemi yapmak hiçbir savcının yapacağı iş değildir ancak bir densiz yapabilir bunu. Bu densizliği yapan savcının Hakimler Savcılar Kurulu gereğini yaparak yaptığı yanlışın cezasını görmesi gerekiyor. Böyle savcıların, böyle insanların hukuk camiası içerisinde bulunması elbette ki hukuk devletine, hukuk camiasına da bir anlamda leke süren bir tutum ve davranış. Bunun hiçbir şekilde müsamahayla karşılanmaması gerekir. Bu davranışa Hakimler Savcılar Kurulu gerekli cezayı vermesi gerekir. Bunu talep ediyoruz.
- Emre Aykın şu anda hala gözaltındadır Muğla'da. Hala sabahtan beri ifadesi alınmamıştır. Yapılan bu haksız, hukuk dışı uygulamaya rağmen bu kınanması gereken davranışa rağmen hala gözaltında bulunmaktadır. Muğla Başsavcısına buradan çağrı yapıyorum. Neyi bekliyorsunuz? Bir avukata karşı bu işlemi yapan bir savcıyla ilgili olarak işlem yapmayacak mısınız? O avukat arkadaşımız hala neden gözaltında tutulmaktadır? Bu gözaltı neden? Halen devam etmektedir. 
vatan partisi muğla Emre Aykın