Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın serbest bırakıldı

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın, evinde ve bürosunda yapılan hukuksuz aramanın ardından kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı. Avukat Emre Aykın geçtiğimiz dakikalarda serbest bırakıldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın serbest bırakıldı

Kanunsuz bir şekilde kelepçe takılarak gözaltına alınan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın, serbest bırakıldı. Savcı, Aykın için yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayet ettiği Savcı Mehmet Şirin Keleş tarafından kanuna aykırı biçimde gözaltına alınan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın serbest bırakıldı.

Muğla'da birçok kanunsuz olayı ortaya çıkaran Aykın'ın evine dün sabah saatlerinde baskın yapıldı. Evi ve avukatlık bürosu arandı. Emre Aykın kanuna aykırı bir şekilde kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Avukat Emre Aykın'ın ifadesi de savcı Mehmet Şirin Keleş tarafından alındı. İtiraz edildi ancak başsavcılık başka bir savcı görevlendirmedi.

İfadesinden ardından Aykın serbest bırakıldı. Ancak savcı yurt dışı yasağı talebinde bulundu. Emre Aykın yurt dışı yasağına itiraz etti. Bu talep mahkeme tarafından karara bağlanacak.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt ve MKK Üyesi Avukat Zühre Genişel de Muğla'da gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Emre Aykın serbest bırakıldı