Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kişisel verilerini paylaşan şahsa hapis cezası

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kişisel verilerini sosyal medyadan paylaşan şahıs, 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. İstinaf mahkemesi, şahsın cezaya itirazını da reddetti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kişisel verilerini paylaşan şahsa hapis cezası

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını sosyal medya hesabından paylaşan Semih Tufan Gülaltay, hapis cezasına çarptırıldı.

Doğu Perinçek'in avukatı İbrahim Erdoğan'ın şikayeti üzerine Gülaltay hakkında, "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme" suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, suçun konusunun önem ve değeri ile sanığın güttüğü amaç ve yaşanan tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurarak sanığa 2 yıl hapis verdi. Heyet, daha sonra takdir indirimi kullanarak cezayı 1 yıl 8 ay hapse indirdi.

Verilen karara itiraz eden Gülaltay, dosyayı Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını, usule ve esasa uygun bularak, Gülaltay’ın itirazını esastan reddetti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek semih tufan gülaltay hapis cezası