Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 15 Temmuz mesajı: "TSK'nin harekete geçmesiyle bastırıldı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne özel açıklamalar yaptı. Doğu Perinçek "15 Temmuz, Türkiye tarihinde gördüğümüz Amerikancı darbelerin sonuncusu ve başarısız" diye konuştu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 15 Temmuz mesajı: "TSK'nin harekete geçmesiyle bastırıldı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne özel açıklamalar yaptı.

Darbe girişiminin, Türkiye'nin PKK'yı hendeklere gömme operasyonlarına ABD'nin yanıt olduğunu söyleyen Doğu Perinçek "15 Temmuz, Türkiye tarihinde gördüğümüz Amerikancı darbelerin sonuncusu ve başarısızı" diye konuştu.

Doğu Perinçek, açıklamasında şunları söyledi:

- 15 Temmuz, Türkiye tarihinde gördüğümüz Amerikancı darbelerin sonuncusu ve başarısızı. Türkiye, 24 Temmuz 2015'ten itibaren PKK'yı hendeklere gömme harekâtına başladı. Bu, ABD'nin kabul edeceği bir olay değil, doğrudan doğruya, ABD'nin kuvvetlerine karşı silah kullanılması anlamına geliyor. ABD buna bir darbeyle yanıt verdi ve Türkiye'de yönetimi FETÖ vasıtasıyla ele geçirmeye kalkıştı. Türk Sliahlı Kuvvetlerinin harekete geçmesiyle bu darbe bastırıldı. Bu çok çok önemli. AK Parti çevreleri, sürekli olarak bunun yalnız başına bir halk hareketiyle bastırıldığını işliyor. Vahim bir yanlış bu. Bu, yalnız tarih tespiti konusunda bir yanılgı değil, Türkiye'nin önündeki süreç açısından da büyük bir yanılgı. Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçti ve yapılan yargılamalarda da "Doğu Perinçek'in açıklamalarından sonra darbenin kimliğini, bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir darbe olmadığını anladık ve o darbeyi bastırdık" diye ifade edildi. 15-16 Temmuz çok derin derslerle doludur ve 15-16 Temmuz'da Vatan Partisi olmasa, Türk Silahlı Kuvvetleri olmasa, Türk halkı olmasa bastırılamazdı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek 15 temmuz darbe girişimi