Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Heniyye bir kahramandı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsrail'in zaaf ve çaresizlik içinde olduğu için Heniyye'ye suikast düzenlediğini ifade etti. Tel Aviv'in Doğu Kudüs başkentli Filistin devletini kabul etmesi gerektiğini söyleyen Perinçek aksi halde ağır sonuçları olacağına işaret etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yapılan suikastı ve sonuçlarını değerlendirdi. Perinçek, İsrail'in zaaf içinde olduğunu söyledi.

Doğu Perinçek, "Savaşları ölmekte, korkmayanlar kazanıyor. Heniyye ölmekten korkmayan bir insandı, bir kahramandı. Böyle öldürmeyi, suikastı falan çare görmesi, İsrail'in zaafını temsil ediyor. Çaresizler bu tür yöntemlere başvururlar. Hıncı büyütmüştür. O hıncın içinde boğulacaklardır." dedi.

"AĞIR SONUÇLARI OLUR"

Tel Aviv'in Doğu Kudüs başkentli Filistin devletini kabul etmesi gerektiğini kaydeden Perinçek, aksi halde "Ağır sonuçları olur" dedi.

- Bu savaşın galibi belli: Filistin halkı, bütün insanlık kazanacak. Bu savaşın büyük şehididir Heniyye. O bize ölmekten korkmamayı bir kez daha öğretti. Aklı varsa İsrail'in bunlardan vazgeçer. Aklı varsa Doğu Kudüs başkentli Filistin devletini kabul eder. O devletin yanında barış içinde yaşamayı kabul ediyorsa eder, etmiyorsa daha ağır sonuçları olur, felaket olur.

Doğu Perinçek, İsrail'in ABD'yi savaşın içine çekmek için yeni bir cephe arayışında olduğuna dikkat çekti.

- Bakın Amerika, cepheyi genişletme diyor İsrail'e. Çünkü savaşın büyümesinin kendi aleyhine olduğunu görüyor. Batı Asya'da İsrail ile tavır alacak devlet yok. Savaşın yayılması aslında İsrail'in düşmanlarının çoğalması demek. İsrail'in başka çaresi yok. İsrail, Amerika'ya emrivaki yapmak istiyor. Savaşın içine çekmek istiyor. ABD halkı büyütmek istiyor. Oy kaybettiren durumda. İsrail burada da açmazda.

İSRAİL'E VERİLECEK EN GÜÇLÜ YANIT

Perinçek, Türkiye'nin İsrail-Amerikan saldırganlığına karşı Suriye'nin kuzeyindeki terörü temizlemek için bölge ülkeleriyle iş birliği yapması gerektiğini ifade etti.

- Türkiye'nin bir tane yanıtı var. Onu başından beri Vatan Partisi hep ifade etti. Suriye'nin kuzeyinde Türkiye-Suriye iş birliğiyle PKK'sı, YPG'si, ABD ve İsrail güdümlü örgütleri Türkiye, Suriye ile ezdiği zaman bu Filistin halkıyla en kuvvetli dayanışma olur. Rusya-İran'dan katılımıyla temizlenmelidir.

Doğu Perinçek, İsrail'in Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı Saddam Hüseyin benzetmesini değerlendirdi. 15 Temmuz hatırlatması yaptı.

- Açıkça ABD ve İsrail'in hedefindedir. 2020 başındaki Rand Corporation raporunda hedef kimdi? Erdoğan... 15-16 Temmuz gecesi FETÖ, Erdoğan'ı hedef aldı. Başarısız oldular, başarısız kalmaya mahkumlar.

"İRAN KARŞITLIĞI ABD YANDAŞLIĞIDIR"

İran'ı hedef alan açıklamalara tepki gösteren Perinçek, "İran karşıtlığı ABD yandaşlığıdır" dedi.

- İran karşıtlığı, ABD yandaşlığıdır. İran'ı sorumlu tutan açıklamalara tanık oluyoruz. Amerika'nın mezhebine niye itirazları yok? Onların derdi mezhep değil. İran karşıtlarının mezhebi, haçlıyla beraber olmaktır. Türkiye'ye ihanettir.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ismail heniyye Doğu Perinçek vatan partisi