Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "15 Temmuz'da iktidar boşluğu vardı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de hükümet boşluğu ortaya çıktığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden il müdürlüklerine "Darbeye müdahale etmeyin" mesajı gönderildiğini açıklayan Perinçek, "Vatan Partisi görev üstlenerek hükümet boşluğunu doldurdu" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz gecesi ile ilgili, "O gece devlet zaafı var" dedi, olguları sıraladı.

- 15-16 Temmuz günü Türkiye’de bir iktidar boşluğu var bir devlet zaafı var. Kanıtları ne? Emniyet Müdürlüklerine EGM’den bir mesaj yollandı o gece. TSK müdahale yapmıştı. Bütün emniyet mensupları bulundukları konumlarda duracaklardır. Müdahale yapmayacaklardır.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz gecesi yaşananları Ulusal Kanal yayınında değerlendirdi. Perinçek, kendisine gelen bilginin yalanlanamadığına dikkat çekti.

- Peki ben nereden haber alıyorum? O gece en az 4-5 yerden Anadolu’dan beni emniyet yetkilileri aradı. O zamanki Emniyet Genel Müdür Celalettin bu konuda "Böyle bir mesaj yok, hayır" falan filan diyemedi. Ama şunu söyledi: İçişleri Bakanı ve hükümet başkanıyla bağ kuramadık dediğini çok net hatırlıyorum. Ülkenin genelkurmay başkanını eline kelepçe takıyorlar, bağlıyorlar. Önüne kağıt koyuyorlar imzala diyorlar. Bu iki olaya bakarak hükümet ortada yok.

"BOŞLUĞU VATAN PARTİSİ DOLDURDU"

Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin kritik bir görev üstlenerek o gece hükümet boşluğunu doldurduğunu belirtti.

- Bu hükümet boşluğunu Vatan Partisi doldurmuştu. Cumhurbaşkanımız halka çağrı yapıyor. Meydanları doldurun diyor. Cumhurbaşkanı kim? Başkomutan. Başkomutan kime komuta eder? En başta TSK’ye. Cumhurbaşkanı köşe yazarı değil ki. Vatan Partisi o zaman hükümet olmadığı halde üstlendi ve kamuoyuna açıklamalarıyla.

"ABD'Yİ GÖRMEDEN OLMAZ"

Vatan Partisi Genel Başkanı, hükümetin darbenin arkasındaki kuvveti hala dile getirememesini de eleştirdi.

- 15-16 Temmuz’u FETÖ aşağı FETÖ yukarı diye göremezsiniz. Onun arkasındaki ABD’yi görmeden nasıl FETÖ FETÖ deyip duruyorsunuz. Neden ABD’yi teşhis edemiyorsunuz. Bu NATO’dur diyemiyorsunuz. O zaman dediğiniz an herkes size sorar. O zaman NATO’dan niye çıkmıyorsun arkadaş?

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek vatan partisi 15 temmuz