Vaniköy'deki kaçak villa yıkılıyor

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşaat faaliyetlerinin yapıldığı alandaki ruhsatsız ve kaçak yapılar ile iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkımına başlandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Vaniköy'deki kaçak villa yıkılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaatların tespit edildiği ve durdurulan alanda sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

İş makineleri kullanılarak gerçekleştirilen yıkımda, Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nda, imar planında "ikinci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar" olarak belirlenen bölgede bulunan yapılar yıkılıyor. Yıkımına başlanan yapılar arasında şunlar yer alıyor: 3 adet 2 katlı bina, 4 adet 1 katlı, kısmen betonarme ve kısmen çelik konstrüksiyon yapılar, 1 adet havuz, 1 adet güçlendirilmiş set, betonarme istinat duvarları, merdivenler, bahçe duvarları, bekçi kulübeleri, altyapı çalışmaları, yapı malzemeleri ve atıkları, doğal zeminde beton enjeksiyonu, kazı, dolgu, kademelendirme ve setler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yıkım çalışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de olay yerine gelerek yıkım sürecine katkıda bulunuyor.

kaçak yapı istanbul büyükşehir belediyesi